Trik za kupovinu kuće od 30 hiljada evra ako nemate uslove za kredit! Plaćate mesečno bez kamate, ovo su detalji

Evo kako do kuće od 30 hiljada evra ukoliko nemate uslove za kredit.

uće do najviše 20.000 eura/Stole Zekic/Jeftine kuće/facebook/YouTube/Info Liga Ivanjica

Kupovina kuće u Srbiji podrazumeva ili otvaranje ušteđevine ili uzimanje stambenog kredita, u svakom slučaju, predstavlja ozbiljan udar na budžet. Mi smo, međutim, našli ponude koje omogućavaju budućim vlasnicima kupovinu kuća na rate, bez kamate i to plaćanjem na mesečnom nivou unapred dogovoreni iznos!

Kada je jedan zainteresovani kupac postavio ponudu da bi kupio kuću do 30 hiljada evra, na otplatu od 5 godina, što bi iznosilo oko 500 evra mesečno, a ponude nakon toga krenule da se ređaju, krenuli smo u tom pravcu kako bismo istražili koliko je ovaj način kupovine legalan i učestao u Srbiji.

"Trosobna kuća u Bačkom Gradištu, 12km od Bečeja i 40km od Novog Sada, 65 kvadratnih metara, plus pomoćni objekti, prostrano dvorište od 1080 kvadrata, 30 000 evra", glasi oglas koji nudi mogućnost budućem vlasniku kupovinu na rate.

A, to bi, kako je objašnjeno, moralo da se reši s pravne strane, ugovorom kod notara, gde će se odrediti prava i obaveze i kupca i prodavca. 

Facebook Printscreen/Jeftine kuće 

"Ugovorom kod notara se određuju obaveze kupca i prodavca kao kad kupite auto na lizing. Kupac postaje vlasnik nekretnine onog dana kad isplati poslednju ratu", objasnio je pravnik.

Prenos vlasništva bio bi pravno regulisan tek nakon isplate nekretnine u celosti. U slučaju da prodavac nekretnine odustane pre ugovorenog roka za isplatu, dužan je da vrati dotadašnji isplaćeni novac ili po zadnjoj isplati dužan bi bio da vrati novac u celosti, u protivnom gubi pravo vlasništva.

A, da ovaj način kupovine odnosno prodaje nije novina u svetu nekretnina, govore i oglasi slične sadržine kojih je sve više u ponudi.

Kada su jedna Jasmina i Lidija prošle godine na Fejsbuk grupi napisale da "nemaju novac za kredite ili kupovinu kuće u kešu", već bi mogle da otplaćuju na rate, činilo se da nema nikog ko bi na to pristao. Međutim, njihov post su ubrzo zatrpale ponude potencijalnih prodavaca i samo su se ređale iz sata u sat.

"Mesečno mogu izdvojiti 400-500 evra, nekad i dve rate odjednom, da se što pre otplati", navedeno je u ponudi.

"Ovo je odlična prilika za one koji ne mogu zbog cene da prodaju svoje kuće ili stanove. Napravite lepo ugovor kojim se obavezuje kupac kako će otplaćivati, napravite sebi da imate mesečno redovan priliv novca i milina", glasi jedan od komentara, dok se drugi nadovezao da je ovo "odličan trik za one koji nemaju uslove za kredit, a hoće da kupe kuću".

(Mondo.rs)