Otvorene prijave, bespovratno čak 5 miliona dinara! Evo ko može da učestvuje i kada se završava konkurs

Kako se prijaviti za Smart Start program, i dobiti bespovratnu pomoć do 5,4 miliona dinara?

Uroš Arsić

Fond za inovacionu delatnost objavio je četvrti javni poziv za Smart Start program, usmeren ka pružanju podrške timovima koji razvijaju inovativna rešenja za aktuelne tržišne izazove. Program je otvoren za prijave koje dolaze iz svih privrednih sektora i iz svih oblasti nauke i tehnologije.

Kroz Smart Start program obezbeđeno je do 5,4 miliona dinara bespovratnih sredstava po projektu.

Milica Macura iz Fonda za inovacionu delatnost rekla je za RTS da je javni poziv namenjen svim inovativnim timovima koji žele da razviju svoj prvi prototip, kreiraju biznis model i pokrenu poslovanje svog startapa na najbolji mogući način.

Pored finansijske podrške i bespovratnih sredstava, kaže Macura, inovativnim timovima biće obezbeđen pristup mentorstvu i savetima stručnjaka koji će ih voditi kroz sve faze razvoja i implementacije njihovog projekta i pomoći im da istraže tržište, validiraju svoju ideju i razviju svoj prvi prototip.

Prema njenim rečima, prijave na Smart start program se mogu podneti elektronski putem portala Fonda, gde je i dostpupna sva neophodna dokumentacija.

Prijave su otvorene do 16. decembra, navela je Macura i pozvala zainteresovane, koji imaju neku inovacionu ideju, da je pokrenu i prijave se na ovaj program.

Istakla je da će Fond tokom trajanja javnog poziva organizovati onlajn infosesije putem Zuma svakog četvrtka u 13 časova i omogućiti potencijalnim korisnicima da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im program nudi.

"Pored toga, mi ćemo zajedno sa našim partnerima organizovati promociju Smart Start programa i u drugim gradovima, jer vlada veliko interesovanje i možemo reći da je do sada kroz ovaj program podržano preko 100 inovativnih projekata i uloženo oko 4 miliona evra bespovratnih sredstava koja su opredeljena iz budžeta", rekla je Macura.

Od 2011. godine, kroz različite programe, Fond za inovacionu delatnost obezbedio je oko 100 miliona evra bespovratnih sredstava.

This browser does not support the video element.

Gde da sakrijete novac u kući  Instagram/cactusmebel

(MONDO/RTS)