Bankrotirala poznata nemačka kompanija! Gigant se gasi nakon 200 godina

Schumag AG je nakon 200 godina postojanja postao nesolventan.

wassilis aswestopoulos / imago stock&people / Profimedia

Još jedna tradicionalna nemačka kompanija je bankrotirala. Schumag AG je nakon 200 godina postojanja postao nesolventan, a stečaj je ostavio stotine radnika u neizvesnost. Kompanija Schumag AG je specijalizovana za preciznu tehnologiju, a poznata je po proizvodima "Made in Germany”.

Izrađuju precizne delove prečnika od 0,3 do 60 milimetara koji su napravljeni od nerđajućeg čelika i obojenih metala i apsolutno su neophodni za mnoge industrije.

Snabdevaju industriju motornih vozila, medicinsku tehnologiju i tehniku uređaja, a poznati su po najvišem kvalitetu, piše Feniks magazin. Dodaje da kompanija najveću prodaju ostvaruje na međunarodnim tržištima.

I pored finansijskih poteškoća, Schumag AG se nije oporavio od dodatnog udarca. Nemački mediji prenose da su 22. septembra nepoznate osobe napale njihovu korporativnu mrežu i hakovale sve podatke, pa su sada planovi restrukturiranja postali nevažeći.

Rukovodstvo Schumag-a je zbog toga podnelo zahtev za samostalno upravljanje insolventnošću nadležnom okružnom sudu u Ahenu. Radnicima će biti isplaćene plate za naredna tri meseca.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Besmrtnost za 220.000 dolara? Nemačka kompanija eksperimentiše sa 6 osoba: U istoriji čovečanstva, ovo smo čuli samo u religijama  Kurir televizija

(Fenix Magazin/Mondo/U. M.)