• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREDNOST ULOŽENIH SREDSTAVA VEĆA OD 115 MILIONA DINARA: O kakvom projektu je reč

Izvor Promo

Kao multietnička, multikonfesionalna i multinacionalna sredina, Novi Sad je grad otvorenog srca za sve ljude.

 Novi Sad Izvor: Shutterstock.com/Artem Onoprienko

Poštujući veru, tradiciju, kulturu i običaje svih svojih stanovnika, ovaj grad je primer tolerancije i dobrih međuljudskih odnosa.
Jedan od konkretnih pokazatelja poverenja i poštovanja je osnivanje Mađarskog kulturnog centra “Petefi Šandor” od strane Grada Novog Sada.
Glavni objekat Centra nalazi se na novosadskom naselju Telep. Prostire se na 1150 kvadratnih metara neto površine, odnosno oko 1750 kvadratnih metara bruto površine.
Izvršena je rekonstrukcija prostora koji je sada potpuno adaptiran i moderno opremljen. Renoviran je krov, podrum i postavljena izolacija. Takođe, objekat je ofarban spolja i iznutra, zamenjena je stolarija i uveden je novi sistem protivpožarne zaštite i protivpožarni alarm.
Vrednost radova na objektu iznosila je 108 miliona dinara, a dodatnih 7,6 miliona dinara izdvojeno je iz budžeta Grada za njegovo opremanje.
Osim ovoga, Grad finansira brojne projekte mađarske nacionalne zajednice iz oblasti kulture, obrazovanja, medija i sporta. Za potrebe iz tih oblasti u ovoj godini izdvojeno je 180 miliona dinara.
Takođe, Centar "Petefi Šandor" je dobio status Ustanove kulture koja ima budžetsku podršku Grada i deo je Mreže kulturnih stanice.
Osnivanje Mađarskog kulturnog centra od izuzetnog je značaja za razvoj novosadskih Mađara. Osim toga, to je pokazatelj dugogodišnje plodonosne saradnje Grada Novog Sada i novosadske mađarske zajednice.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image