• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAKO SADA IZGLEDA POZORIŠNI TRG U NS! Autobuske stanice sa info panelima, klupe sa USB punjačima... I TO NIJE SVE!

Izvor Promo

Posle 290 dana radova završena je prva faza rekonstrukcije Pozorišnog trga u Novom Sadu.

 2c1r1gbf copy.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/ Samo Novi Sad

U okviru rekonstrukcije trga koji okružuje Srpsko narodno pozorište uređena su autobuska stajališta sa najsavremenijim info tač-skrin panelima, instaliran je moderan mobilijar, klupe sa USB punjačima za mobilne telefone, nadzorne kamere... pored svega toga zasađeno je i 25 novih stabala drveća pa je sada trećina Pozorišnog trga pod zelenim površinama što je posebno oduševilo građane Novog Sada.

Trebalo bi naglasiti da su tokom rekonstrukcije korišćeni kvalitetni materijali kao što su granitne ploče koje su testirane na sve vremenske uslove. Uredjena je i porta Uspenske crkve a vraćen je izgled ogradi veran originalu. U sklopu obnove urađena je memorijalna traka koja ide stazom nekadašnje male Jevrejske ulice koja je tu postojala od sedamdestih godina prošlog veka. Na memorijalnoj traci su upisani svi važni datumi u razvoju Novog Sada i iz nje može da se nauči dosta o istoriji samog grada. Traka je izrađena od korten čelika, a ka Bulevaru Mihajla Pupina uzdiže se u vidu informativnog stuba.

Pozorišni trg sada ima najmoderniju rasvetu, a na lampama se nalazi grb grada. Posebno je značajan podatak da su u ovom velikom poslu bile angažovane domaće firme, domaći stručnjaci, a korišćen je i domaći kamen. U okviru uređenja, potporni zid oko pozorišta preoblikovan je u klupu obloženu tikovinom, koju odlikuju dugovečnost i visoka otpornost na atmosferske uticaje, dok je uz trotoar do zelenog pojasa izgrađena dvosmerna biciklistička staza sa ugradnom podnom rasvetom, tako da će biciklisti moći da voze i kroz pešačku zonu na Pozorišnom trgu.

Kao centralni element zadržano je stablo platana oko kojeg je realizovano novo parterno uređenje i urbana oprema. Po uzoru na velike evropske gradove postavljena je savremena telekomunikaciona oprema, a digitalna signalizacija podrazumeva totem sa interakativnom mapom grada kao i digitalnu tablu ispred Srpskog narodnog pozorišta za objavljivanje aktuelnog repertoara ali i uređaj sa LED ekranom koji prikazuje odbrojavanje dana do proglašenja Novog Sada Evropskom prestonicom kulture .

Rekonstrukcija je do sada koštala 400 miliona dinara, a do kraja godine trebalo bi da bude završena i dekorativna rasveta na Srpskom narodnom pozorištu koju finansira Pokrajinska vlada.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image