Namenjen Fakultetu tehničkih nauka predstavlja zajednički projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka. Ceo projekat vredan je 26 miliona evra.

Kuriozitet je da Srbija do 2014.godine nije imala nijedan Naučno tehnološki park. Ipak, od te godine su ubrzano počeli da se grade. Ova zgrada je projektovana tako da svojim oblikom podseća na brod u Panonskom moru koji raspolaže sa oko 30.000 kvadrata pametnog prostora opremljenog sistemima za kontrolu svih funkcija objekta i dizajniranog u industrijskom stilu.

Deo objekta koji pripada fakultetu čine laboratorije prevashodno za studijske programe iz oblasti informacionih tehnologija, kabinetski prostor za profesore i asistente, knjižaru, amfiteatar i zatvorene i otvorene atrijume.

Izgrađen je i kabinetski prostor za oko 400 profesora, asistenata, naučnika i mladih istraživača. Studentima je na raspolaganju i knjižara, kao i prostor za odmor i timski rad u otvorenim atrijumima. Ova pametna zgrada ima implementiran tzv Building Management Systems koji upravlja svom tehnikom i elektronikom unutar objekta, a zadužen je i da kontroliše rasvetu, grejanje, hlađenje, ventilaciju, nadzor, kao i protivpožarne sisteme.

Deo Naučno-tehnološkog parka iznajmljen je startap i IT kompanijama. Reč je o pametnoj i zelenoj zgradi, koja će imati višestruki značaj, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata.

Podsećanja radi, izgradnja parka počela je 2016.godine, završena 2020., a planira se i izgradnja zgrade Naučno-tehnološkog parka 2 unutar Univerzitetskog grada koja će imati devet etaža i površinu od oko 30.000 kvadratnih metara, baš kao i sadašnji Naučno tehnološki park.