• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SI ĐINPING U SRBIJI UZ NEVIĐENE BEZBEDNOSNE MERE: MIG-ovi prate njegov avion, preko 3 hiljade policajaca u protokolu

Autor Jelena Nikolić

Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gde će ga dočekati počasna Garda. Određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbeđivati događaj

 SI ĐINPING U SRBIJI UZ NEVIĐENE BEZBEDNOSNE MERE: MIG-ovi prate njegov avion, preko 3 hiljade policajaca u protokolu Izvor: Promo

Zvanična poseta predsednika Kine Si Đinpinga, koji 7. i 8. maja boravi u Srbiji, organizovana je na najvišem nivou, a prema unapred određenim pravilima, vodilo se računa o svakom detalju - kako u protokolarnom delu tako i u bezbednosnom smislu.

Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gde će ga dočekati počasna Garda Vojske Srbije. Osim počasnog dela, određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbećivati posetu kineskog predsednika.

Što se umetničkog dela tiče, pripremljen je bogat program kojim će kineskim gostima biti prezentovana kultura, tracicija i običaji Srbije, pa će biti upriličen nastup kulturno umetničkog društva, tradicionalni doček uz cveće, a duž rute kojom će se delegacije kretati na ulicama grada već su postavljene srpske i kineske zastave.

Uz ispisane poruke na nadvožnjacima, biće postavljen i veliki zid sa porukom za predsednika Kine na aerodromu.

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija. Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma. Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsednik Vučić će mu lično služiti srpska vina, od penusavca do dezertnog, najvećim delom autohtone srpske sorte, prenose mediji.

Za predsednika Kine biće upriličen i muzički program, a pevaće devojka iz Srbije pesmu "Moja domovina i ja" na kineskom, a hor "Čarolije" pesmu Prelepi cvet jasmina, takođe na kineskom. Program će biti završen pesmom "Ovo je Srbija".

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

Tradicionalna pogaca i so a pride i koja zlatna poluga. Veseli se srpski rode!

bole

zanimljivo da kina najvise "saradjuje" sa afrikom i srbijom

Džordž

Juri ga 100.000 policajaca...grada Čikaga!

special image