• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPRUGA UKRAJINSKOG PREDSEDNIKA U POSETI BEOGRADU: Odazvala se pozivu Tamare Vučić, zajedno obišle simbol grada

Autor Ivana Lazić

Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsednika, je u bilateralnoj poseti Beogradu.

 tamara vucic Izvor: Instagram/tamara.vucic.serbia/Printscreen

Supruga ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, Olena Zelenska, doputovala je tokom vikenda u Beograd, zajedno sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrom Kulebom, a to je ujedno i prva poseta nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije.

Olena se odazvala pozivu Tamare Vučić, supruge predsednika Srbije, a po dolasku u nedelju zajedno su obišle jedan od najvećih simbola glavnog grada Srbije, Beogradsku tvrđavu i gradsku biblioteku. Povodom bilateralne posete, prva dama Srbije, oglasila se i na svom Instagramu:

"Prvog dana posete Olene Zelenske, supruge predsednika Ukrajine, zajedno smo posetile "Rimsku dvoranu" u okviru Biblioteke grada Beograda i "Ukrajinsku policu", kutak biblioteke sa ukrajinskim knjigama. Gošći smo pokazali i Beogradsko četvorojevanđelje iz 16. veka, prvu knjigu štampanu u Beogradu. U Rektoratu Univerziteta prisustvovale smo potpisivanju Sporazuma o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između Univerziteta u Beogradu i Narodnog univerziteta u Kijevu "Taras Ševčenko“.

Olena Zelenska je podsetila da je Tamara Vučić redovno dolazila na kijevski Samit prvih dama i gospode i da je bila jedna od prvih gošća na ovom samitu još 2021.

"A i prošle godine je bila na ovom sastanku na vrhu u Kijevu. Zaista posetiti Kijev u ovako teškim vremenima predstavlja i znak podrške i ja joj se zahvaljujem u ime svih Ukrajinaca", navela je Zelenska.

Predsednik Srbije se u poslednjih dve godine tri puta sastao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim na međunarodnim forumima u inostranstvu, poslednji put u februaru u Tirani.

U Beograd danas dolazi i komesar Evropske unije za proširenje Oliver Varhelji, koji će sa srpskim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o evropskom putu Srbije, za koji se bar deklarativno zalaže.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istice mandat

Pa daj malo da se prosetam. Pukli smo od rusa

Mica

Ugodan boravak i dobro nam dosla

Kole

DOBRO DOSLA

special image