Ministar finansija Siniša Mali govorio je o tome kako je upoznao američku glumicu Hilari Svonk na Rolan Garosu 2016. godine i kako ju je zamalo "smuvao". 

"To je bilo finale Rolan Garosa i to je prvi put kad je Novak Đoković osvojio taj turnir. Sticajem okolnosti, nije baš sticaj okolnosti, ali neka bude da jeste, Hilari i ja smo sedeli zajedno jer sam ja prvi došao i gledao sam gde ko sedi i gledao sam gde da se namestim, ako je moguće, pored nekoga. Prepoznao sam je", započeo je razgovor Mali u emisiji Amidži šou na televiziji Pink.

Naveo je da postoji nekoliko interesantnih stvari vezano za tu situaciju a koje ne zna mnogo ljudi. 

"Naravno, relativno mlad, ja sam seo pored nje i naravno krenuo je razgovor. Malo gledamo tenis i sad vi na Rolan Garosu dobijete šešir zbog onog sunca. Ja sam stavio šešir i telefon dole i pokušavam da započnem konverzaciju i vidim ja da to lepo ide. Naravno da budem iskren, ja sam dao sve od sebe. Znači sve sam dao i izmišljao i levo i desno i ovako i onako. Ide sve to dobro i završi se Rolan Garos i mi se dogovorimo da se vidimo u Americi", nastavio je razgovor ministar finansija. 

Ispričao je da se meč završio i da je Novak Đoković pobedio. Kad se meč završio, uzeo je mobilni telefon i video da ga je zvao Aleksandar Vučić.

"Zvao me je sto puta. Nisam znao da će to biti na RTS-u. Nekako su prikazivali nju i sticajem okolnosti i mene. Ja nisam gledao telefon, ništa nisam video jer sam se trudio oko nje. Kako sam ga zvao, tako je krenuo: "Šta ćeš ti tu, otkud ti tamo?". Ja sam mu kazao da je Nole pobedio i da je sve super. Međutim, sačekao je on mene na sledećem koraku. Hilari Svonk i ja samo se dogovorili da se nađemo na sledećem US Openu. Međutim, Vučić mi je rekao da treba da idem u Teheran kao gradonačelnik Beograda da potpišem neki sporazum. Išao sam baš tih dana kad je trebalo da idem u Njujork. To nisam mogao da objasnim. Kazao sam da idem u Iran, u Teheran umesto u Njujork. To je bilo moje objašnjenje i to više niko nije mogao da prihvati, da kupi i to je bio kraj. Sticajem okolnosti je baš dan, dva nakon Rolan Garosa raskinula sa dečkom. 

Na pitanje da li su bili na "ivici da se smuvaju" Siniša Mali je kroz osmeh odgovorio da je predsednik to sprečio.

"Ali ja sam dao sve od sebe", zaključio je razgovor na temu Hilari Svonk ministar finansija Siniša Mali. 

BONUS VIDEO: 

Siniša Mali Instagram

(MONDO/I.V.)