Boris Tadić, bivši predsednik Srbije u dva mandata, sada lider opozicione SDS, postaće profesor u Kini. Tadić je to najavio na svom X profilu. Inače, u poslednjih 12 godina Tadić uglavnom radi u međunarodnim organizacijama.

"Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv da budem profesor na katedri za pojas i put na Pekinškom normalnom univerzitetu u Kini. Čast mi je i privilegija da svoje znanje i iskustvo na ovom studijskom programu podelim sa budućim diplomatama iz zemalja širom sveta", piše u Tadićevoj objavi na engleskom jeziku i dodao:

"Kao bivši predsednik od 2012. godine sam aktivan u različitim međunarodnim političkim institucijama, privrednim asocijacijama i multinacionalnim kompanijama i institucijama kulture. Član sam više međunarodnih organizacija koje se bave globalnim i regionalnim pitanjima i izazovima i kao učesnik u različitim međunarodnima forumima uvek kada za to postoji prilika ističem pitanja od važnosti za Jugoistočnu Evropu i posebno Srbiju", izjavio je Tadić.

U poslednjoj izbornoj kampanji Tadić praktično i nije bio aktivan pošto njegov SDS nije izašao na izbore u Beogradu.

Tadić: Ne idem u Kinu

Tadić se kasnije oglasio na istoj društvenoj mreži i naglasio da se ne seli u Kinu, već da da će samo držati predavanja.

"Dakle, ne odlazim u Kinu. Držaću predavanja kao što ih držim i svih prethodnih godina ne samo u Kini, već i u drugim zemljama. Samo da to razjasnimo, jer se slučajno ili namerno medijski pravi utisak da odlazim iz Srbije", istakao je nekadašnji predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

Goran Vesić i Boris Tadić o Makišu Kurir televizija

(Mondo/U. M.)