Slušaj vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića, koji je stradao noćas u pucnjavi Loznici, dok je njegov kolega zadobio prostrelne rane i van je životne opasnosti.

"Izuzetno me je potresla vest o smrti policajca Nikole Krsmanovića, koji je ubijen u podmuklom napadu dok je časno obavljao svoju tešku dužnost.

Sa dubokim bolom i tugom primio sam vest o tragičnom gubitku vašeg sina i brata, hrabrog policajca Nikole Krsmanovića. Njegova posvećenost službi i neustrašivost neizmerno su doprineli očuvanju sigurnosti i mira u našoj zemlji. Njegov gubitak je nenadoknadiv, ne samo za vas, njegovu porodicu, već i za celu našu zemlju.

Nikola je bio istinski heroj, koji je svoj život posvetio zaštiti drugih, a njegova hrabrost i profesionalnost vodile su ga kroz sve izazove i opasnosti koje je njegova služba nosila.

Primite moje najiskrenije saučešće. Neka vam snaga i hrabrost koje je Nikola pokazivao u životu budu uteha u ovim teškim trenucima. Srbija nikada neće zaboraviti njegovu žrtvu i nesebičnu predanost dužnosti", navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Podsetimo, policijski službenici Vjekoslav i Nikola napadnuti su noćas prilikom rutinske kontrole. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se sve desilo noćas oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru.

Od zadobijenih povreda, preminuo je policijac Nikola Krsmanović (34), a lakše je povređen Vjekoslav Ilić (50).

Napadač je Albanac Hajziri Artan (33). Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova i nemačka lična karta.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija "ZA UBICU IZ LOZNICE NE SME DA BUDE MILOSTI!" Blažo Marković za Kurir: Bilo bi dobro da ga uhvatimo živog ZBOG OVOGA

(MONDO/N.D.)