Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji "Pink" gde je govorio o predstojećoj poseti Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona i povećanju minimalca, a nakon toga se osvrnuo na pevačicu Severinu Vučković i njeno zadržavanje na srpskoj granici. Ta tema je usijala društvene mreže u Srbiji o čemu je predsednik Vučić dao svoj komentar.

"Jutros sam zvao Dačića da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao da nije privođena nego da je zadržana na granici dva sata. Mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj mislim sve najgore. Mi od njih moramo u svemu da se razlikujemo. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi", započeo je Vučić.

Najavio je ukidanje spiskova u narednim danima. Otkrio je da su mnogi reagovali iz političkih partija.

"Nema ko u Srbiji danas nije reagovao od političkih partija i takozvane demokratske javnosti. Zato što je neka pevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država, i da sam ja diktator, i koja zna da su Srbi zločinci, al voli pare ovde da uzima. Ćutali su, nijedno saopštenje nije otišlo za Nemanju Berića. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran", dodao je Vučić.

Da podsetimo, poznata hrvatska pevačica Severina Vučković zadržana je u nedelju uveče na srpskoj granici. Ona je puštena da uđe u našu zemlju nakon razgovora sa nadležnim organima, ali je odlučila da to ne uradi i vratila se u Hrvatsku.

"Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole. Srbija je slobodna zemlja i kod nas ne postoji verbalni delikt, na tim spiskovima ostaće ljudi koji vrše kriminal, terorizam i za vršenje krivičnih dela. Ali, nemojte drugi da nam dele lekcije, naročito Hrvatska nakon što je advokat u svojim kolima slušao Baju Malog Knindžu i zbog toga je osuđen.

I sada će oni nama da govore nešto što je neko zadržan na granici dva, tri sata. Mi često dolazimo u situaciju da dolaze kritike prema našoj zemlji od suseda, da čovek prosto mora da kaže 'nemojte samo vi da nam držite pridike'. Mislim, ne znam, je li treba da uvedemo muzičku policiju?!", izjavio je ranije danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Aleksandar Vučić na polaganju kamena temeljca za jedinice Kobre

(MONDO/Aleksandar Blagić)