Politika

SI ĐINPING U SRBIJI UZ NEVIĐENE BEZBEDNOSNE MERE: MIG-ovi prate njegov avion, preko 3 hiljade policajaca u protokolu

Autor Jelena Nikolić

Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gde će ga dočekati počasna Garda. Određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbeđivati događaj

Izvor: Promo

Zvanična poseta predsednika Kine Si Đinpinga, koji 7. i 8. maja boravi u Srbiji, organizovana je na najvišem nivou, a prema unapred određenim pravilima, vodilo se računa o svakom detalju - kako u protokolarnom delu tako i u bezbednosnom smislu.

Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gde će ga dočekati počasna Garda Vojske Srbije. Osim počasnog dela, određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbećivati posetu kineskog predsednika.

Što se umetničkog dela tiče, pripremljen je bogat program kojim će kineskim gostima biti prezentovana kultura, tracicija i običaji Srbije, pa će biti upriličen nastup kulturno umetničkog društva, tradicionalni doček uz cveće, a duž rute kojom će se delegacije kretati na ulicama grada već su postavljene srpske i kineske zastave.

Uz ispisane poruke na nadvožnjacima, biće postavljen i veliki zid sa porukom za predsednika Kine na aerodromu.

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija. Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma. Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsednik Vučić će mu lično služiti srpska vina, od penusavca do dezertnog, najvećim delom autohtone srpske sorte, prenose mediji.

Za predsednika Kine biće upriličen i muzički program, a pevaće devojka iz Srbije pesmu "Moja domovina i ja" na kineskom, a hor "Čarolije" pesmu Prelepi cvet jasmina, takođe na kineskom. Program će biti završen pesmom "Ovo je Srbija".

(Mondo.rs)