• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vežba Ečka 2017: Neprijatelj upada brodom u Srbiju

Izvor MONDO/Tanjug

Rečna mornarica Vojske Srbije izvela je vežbu sa bojevim gađanjem na poligonu "Titel". Uvežbani sprečavanje prodora neprijateljskih vojnih brodova i podvodna protivdiverzantska dejstva.

Pripadnici Rečne flotile danas su na privremenom artiljerijskom poligonu "Titel" izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Ečka 2017".

Deo gađanja i vežbu koje predstavljaju najviši nivo taktičke i vatrene obučenosti rečnih jedinica, kojima je rukovodio kapetan bojnog broda Venko Mehandžiski, načelnik Štaba Rečne flotile, pratili su general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta Kopnene vojske i kapetan bojnog broda Andrija Andrić, komandant Rečne flotile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podvodna protivdiverzantska, brodska protivminska i minska dejstva, sprečavanje prodora neprijateljskih vojnih brodova i vatrena podrška jedinica pešadije u odbrani činili su okosnicu izvođenja složene i dinamične taktičke vežbe i gađanja.

Kao uvertira u najsloženiji i najzahtevniji vid taktičko-vatrene obuke prethodnih dana izvršena su brojna pripremna i bojeva gađanja pojedinačnim brodovima iz brodskog naoružanja.

Gašić: Ko kaže da vojska nije opremljena

Iz plovnih sredstava Prvog i Drugog rečnog odreda, kojima komanduju kapetan fregate Romeo Grbović i kapetan korvete Darko Stričić, u plovidbi gađalo se svim brodskim artiljerijskim naoruženjem, dvadesetmilimetarskim i, po prvi put, trideset milimetarskim protivavionskim topom, tridesetmilimetarskim bacačima projektila i bočnim puškomitraljezima kalibra 7,62 milimetra.

Ciljevi na vodi nalazili su se na udaljenosti od 1.300 metara, a ciljevi na kopnu bili su udaljeni 800 do 1.000 metara.

Tokom taktičke vežbe u punoj meri angažovani su i ronioci 93. ronilačke čete Prvog rečnog odreda za realizaciju protivdiverzantskih dejstava i otkrivanje sidrenih mina, navodi se u saopštenju.

----------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

marko

Sve sve ali gnjurac sa ovim sportskim odelom i crvenom celenkom...

Станија

Погодише ли ови неки пут до краја филма онај картонски брод?

wepard

Neko nam je od vojnih rukovodioca gledao skorije filmove sa Stiven Sigalom...

special image