• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžiću niko nije pomagao od 2002.

Predsednik Srpske demokratske strankeu BiH Mladen Bosnić izjavio je da niko nije bio uključen u skrivanje haškog optuženika Radovana Karadžića od 2002. godine kada je u Srbiji izglasan Zakon o saradnji s Haškim tibunalom.

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) u BiH Mladen Bosnić izjavio je da niko nije bio uključen u skrivanje haškog optuženika Radovana Karadžića od 2002. godine kada je u Srbiji izglasan Zakon o saradnji s Haškim tibunalom.

Bosnić je novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu, posle susreta sa Radovanom Karadžićem, rekao da mu je bivši lider SDS-a i bosanskih Srba preneo da mu je "teško palo to što su mnogi ljudi proganjani tokom njegovog skrivanja".

"Radovan Karadžić je prvi predsednik SDS-a i apsolutno smo svesni da je suđenje koje mu se sprema u stvari suđenje Republici Srpskoj čiji je on bio prvi predsednik", kazao je Bosnić.

Karadžić je, kako je rekao, izbrisan iz evidencije članstva SDS-a 2001. godine jer je tada pred tu stranku postavljen uslov da bude zabranjena ili da privremeno briše iz evidencije sve optužene pred Haškim tribunalom do završetka procesa.

Bosnić je dodao da se Karadžić 1996. godine povukao iz javnog života onog trenutka kada su, kako je naveo, Ričard Holbruk i tada nadležne diplomate zapretile da SDS neće moći da izađe na izbore.

Dodao je da se stranka ne odriče Radovana Karadžića jer bi to bilo "kao da se odriče same sebe i da je u interes Republike Srpske i Srbije da pomognu njegovu odbranu".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image