Grafiti mržnje protiv poslanice Nove stranke Marinike Tepić
MONDO/Stefan Stojanović 

Dva grafita su ispisana na fasadi jedne zgrade u Dečanskoj ulici, treći u Ulici Kneza Miloša na fasadi zgrade kod nekadašnje ambasade SAD, a četvrti na metalnoj ogradi gradilišta gde je nekada bila ambasada SAD, a gde su i u decembru bili ispisani isti grafiti protiv nje.

Ispisano je "Marinika shvati nećemo stati!" i "Mariniku u zatvor!".

Tepić je fotografije sa grafitima objavila večeras na društvenoj mreži Тwitter uz navod "Centar grada Beograda, danas. Smrt fašizmu".

Tepić je inače ranije podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

NS: Desničari srpskoj poslanici prete smrću

Ona je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža pošto je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa (nekadašnjim portparol desničarskog pokreta "SNP 1389" i bivši savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju) Mišom Vacićem".

Tepić je nedavno uputila i otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu "konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva".

Uhapšen osumnjičeni za pretnje poslanici