• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SE: Sa Kosovom samo u okviru Rezolucije 1244

Odnos Saveta Evrope sa Kosovom biće u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je u Strazburu generalni sekretar te organizacije Teri Dejvis.

Odnos Saveta Evrope (SE) sa Kosovom biće u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je u Strazburu generalni sekretar te organizacije Teri Dejvis.

Dejvis je, na radnom doručku za novinare, naglasio da će SE nastaviti da podržava teritorijalni integritet svih svojih članica, sve dok Savet bezbednosti UN ne donese drugačiju odluku o njihovom statusu.

Naveo je da SE na Kosovu uvek sarađuje sa UNMIK-om držeći se Rezolucije 1244 i dodao da ta organizacija nema ulogu da pravi balans u međunarodnim odnosima.

Praveći paralelu sa situacijom u Gruziji, Dejvis je podvukao da postoji nedoslednost u oceni pojedinih država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a sada zameraju Rusiji zbog toga što je priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije.

Generalni sekretar Saveta Evrope podvukao je da ista takva nedoslednost postoji i kod ruske strane koja, opet, ne želi da prizna nezavisnost Kosova.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image