• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o Kosovu: Ima li tog Obilića danas, pokažite ga

Izvor MONDO/Agencije

Skupština Srbije saslušala je Vučića o Kosovu. "Moj posao je da uvek govorim istinu, ma kako gorka ona bila", kaže Vučić. Albanaca će za 100 godina biti dvostruko više od Srba na Balkanu. Kome je neprijatnije - Vučiću ili Tačiju?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u Skupštini Srbije više od dva sata o kosovskom problemu, a potom odgovarao na pitanja, komentare i sugestije poslanika gotovo do 22 sata.

Sednica se nastavlja sutra, redovnim poslaničkim pitanjima od 10 ujutro, a u 10:30 će pred poslanicima ponovo biti predsednik Republike, do kraja sednice, kako je najavio.

Vučić je na današnjoj sednici s jedinom temom - Kosovo i Metohija i dijalog s Prištinom, poručio da će se uvek zalagati "za nekakvo kompromisno rešenje", a ako ga ne bude - biće katastrofa za sve.

Istakao je da "zamrznuti konflikt" između Beograda i Prištine ne može da postoji kao trajno rešenje, jer ga, kako je rekao, Albanci neće.

"Ne bude li kompromisnog rešenja, samo čekajte napade Albanaca na Srbe, sve su nervozniji. Novi pogrom srpskog naroda nećemo dozvoliti!", rekao je Vučić.

Ako bude kompromisnog rešenja, iako je skeptik, dodao je, to pitanje će ići na referendumu, odnosno narod će o tome morati da se izjasni.

Kosovo nije pitanje samo za Srbe, i Mađari će pomoći

Šef poslaničke grupe i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Balint Pastor, rekao je večeras da pitanje Kosova i Metohije nije samo pitanje za Srbe i Albance, već i za sve građane ove zemlje, jer od njega zavisi budućnost Srbije. On je stoga zamolio predsednika Aleksandra Vučića da učini sve što je u njegovoj moći da se dođe do kompromisa i da, svakako, rešenje bude mirno, a da će Mađari, koji sa sobom nose iskustvo gubitka dve trećine teritorije i jedne trećine stanovnika Kraljevine Mađarske (dela Austrougarske) Trijanonskim ugovorom 1920. godine, pomoći da se teškim odlukama dođe do realnog rešenja. Pastor je rekao da je parlament od 2007. do 2012. godine usvajao rezolucije i deklaracije čije je zajednički imenitelj bio da tekstovi bili nerealni i podržavali su formulacije za koje je, kaže, bilo evidentno da nisu ostvarive. On je istakao da se situacija od 2012. promenila i da se mnogo realnije priča o tom pitanju, a predsednik Republike i vlada mnogo iskrenije pristupaju tom pitanju.

Za razliku od drugih zemalja, kod nas će odluka naroda biti obavezujuća, poručio je Vučić.

Imao je i ovu poruku:

"Ostaje da čekamo da vidimo da li će Evropljani i Amerikanci ubediti Albance da ukinu takse. Nastavka suštinskih razgovora bez ukidanja taksi neće biti... Ako Priština bude ukinula takse, daću sve od sebe, dok sam predsednik Srbije, da pokušamo da pronađemo neko rešenje. Ako ne pristanemo na kompromis, sve ćemo izgubiti".

Odgovorio je svima koji govore o "izdaji Srbije i Kosova" i onima koji njega nazivaju "izdajnikom":

"Naslušao sam se za najbolje Srbe da su bili izdajnici, a to su uvek saopštavali najgori srbi i koristili su najgore uvrede i epitete a da nisu sagledali ko šta radi, ni kakvi su rezultati. Imam pitanje za sve njih: je l' postoji taj junak, taj Obilić koji će jednim činom da vrati Kosovo pod naše okrilje? I gde je on? Pitam i vladike, pesnike, intelektualce, političare, pokažite mi tog junačkog sina i verujte mi odmah ću da se sklonim, jer ja to ne umem i priznaću da sam izdajnik i da sam prodao tu najskuplju srpsku reč - Kosovo".

Citirao je okojnog novinara i nekadašnjeg direktora RTS-a Aleksandra Tijanića: "Svi Srbi bi dali život za Kosovo, a ko to od njih hoće da ode da živi na Kosovu?".

Vučić je dodao: "Pa, što ne odete na Kosovo da organizujete proteste zbog nezavisnosti Kosova? Što ne organizujete pesničko veče u Prištini na koje će doći Hašim Tači da se pokaje?".

Optužio je "jake zapadne centre moći" da dozvoljavaju Albancima da rade šta god požele, istakao je da ni nemačka kancelarka Angela Merkel, ni francuski predsednik Emanuel Makron nedavno u Berlinu nisu uspeli, ni imali moć da ubede i privole kosovske Albance da ukinu takse na uvoz robe iz Srbije.

O ubistvu braće Bitići: Nema hapšenja jer nema dokaza

Predsednik Vučić izjavio je odgovaranju poslanicima da nema hapšenja u slučaju braće Bitići jer nema ni dokaza o tome ko je počinio ubistvo."Ljudi su ubijeni, zločin je počinjen, ali kad tražite dokaze od nekoga, kažu što ne uhapsite Gurija, a mi onda kažemo dajte nam dokaze, a onda dokaza nema", rekao je Vučić. On je ponovio da je zločin počinjen, ali da ne može biti hapšenja bez dokaza. "Da hapsimo zato što pišu novine i zato što pišu nečiji advokati, Srbija je isuviše ozbiljna država da bi se tako odnosila", rekao je Vučić. Trojica braće Bitići koji su bili državljani SAD albanskog porekla uhapšeni su zbog nelegalnog boravka na teritoriji Srbije posle bombardovanja 1999. godine a potom i ubijeni. Počinioci nisu još otkriveni.

Ocenio je da je Srbija "uspela da sačuva mir, ugled i dostojanstvo, jer više nema dece za gubljenje" i poručio da će jedna od najvažnijih bitaka biti povećanje nataliteta, odnosno prirodnog priraštaja, ukazujući na to da procene svetskih organizacija navode da bi u narednih nekoliko decenija broj Srba mogao drastično da se smanji.

- TOK SEDNICE (izvodi iz Vučićevog govora) -

- 16.14: Vučić je izašao za govornicu, ali je počeo tek kada je utihnuo višeminutni aplauz.

APLAUZ ZA VUČIĆA

- "Razmišljao sam da li da govorim o tome kako su neki probali da me spreče da uđem u zgradu Skupštine, ali su to nevažni pokušaji i neću da govorim".

"ISTINA, MA KAKVA ONA BILA"

- "Vreme je da otvoreno izaberemo između slatke laži i gorke laži. Moj posao je da saopštavam istinu, gorku istinu, ma kakva ona teška bila i neprijatna. Ali, nemojte ni za trenutak da pomislite da neću da se borim za Srbiju, naš narod na Kosovu i Metohiji. I to više od onih koji istinu znaju ali je prećutkuju. I koji bi da za Kosovo ratuju tuđa a ne njihova deca".


- Citirao je Isidoru Sekulić, koja je rekla da smo mi narod koji u stvarnost ne veruje i koji stvarnost ne voli. "Vere i ljubavi za realnost nikada nismo imali. Ne ide to i vreme je da otvoreno izaberemo između slatke laži i gorke istine", rekao je Vučić.

"Mogao sam da iznesem sve planove,ali..."

Predsednik Srbije ocenio je da je današnja posebna sednica Narodne skupštine veoma važna jer je mogao narodu da kaže istinu i pokuša da objasni trenutnu situaciju oko KiM. Vučić je, u delu sednice u kojem su njegov izveštaj komentarisali narodni poslanici, izražavajući se šahovskom terminologijom rekao da je Srbija ušla u igru sa damom i topom manje i da mora da se trudi da zadrži što više figura i istovremeno sakrije svoje stvarne namere da bi mogla da se izbori. ''Mogao sam da iznesem sve planove i mape, ali ne mogu, jer ne odlučujemo samo mi, nego i druga strana, a još više oni koji podstiču tu drugu stranu. To je jedan od razloga zašto takvu vrstu plana niste mogli danas da čujete , a ne zato što ozbiljan plan za očuvanje naših interesa ne postoji'', rekao je Vučić.

- Srbija nema vlast na Kosovu, sem u zdravstu i školstvu, i potrebno je da prestane obmanjivanje javnosti. Ja to govorim već sedam godina od kako je na vlasti, kao što govorim da je potreban mir i stabilna ekonomiija i dogovor sa Albancima.

- Za prethodnih sedam godina, Srbija na Kosovu nije izgubila ništa što već nije bilo izgubljeno. Sedam godina pokušavamo da dobijemo nešto tamo gde je sve izgubljeno. Mi smo se sedam godina teško svađali, pregovarali i natezali vezanih ruku i nogu i mirno mogu da vam kažem - nismo izgubili ništa što već nije bilo izgubljeno, niti smo trgovali ni sa čim što neko već odavno nije prodao i nismo dali pedalj onoga što neko već nije dao, već smo krenuli da vraćamo Srbiju u igru i da ima ono što može da ima.

- Nakon istorijskog osvrta o Kosovu, Vučić je istakao da je bilo "užasno loših odluka nekadašnjih komunističkih vlasti".

"ZAMRZNUTI KONFLIKT", RAZGRANIČENJE...

- Za rešavanje pitanja Kosovo postoje dva scenarija - prvi je očuvanje statusa quo (postojeće stanje) i "zamrznuti konflikt" za koji je rekao da je nemoguće da se održi, a drugi je onaj za koji se i on lično zalaže - normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

"Nama zamrznut konflikt ne znači ništa. Ne možemo da gledamo samo kakav će biti naš plan, već i kakav je plan Albanaca, Amerikanaca, Nemaca, kakav je plan svih drugih. Mi nismo svi drugi, mi ne možemo da govorimo u njihovo ime... Normalizacija može da se desi samo u dva slučaja - jedan kako je doživljava svet, međunarodna zajednica i Albanci - postizanje sporazuma u kojem je Kosovo nezavisna država, u kojima bi Srbima dali nekakva prava ili po modelu dve Nemačke, što Albanci, ni Amerikanci neće, već traže da Beograd prizna nezavisnost, što mi nećemo. Druga mogućnost, koju smo ispustili, jeste ona o kojoj sam govorio i zbog koje sam napadan i o kojoj su i pre mene govorili, u desetostruko povoljnijoj situaciji su nudili neku vrstu razgraničenja da spasemo zdravo tkivo na KiM, da sačuvamo narod od progona, da možemo da živimo mirno u budućnost.

- Istakao je da je ideja o razgraničenju propala. "Ta ideja je u ovom trenutku potpuno propala, vidim da su u svetu zgroženi idejom da Srbi dobiju bilo šta. U svemu tome im je pomagao i deo srpskih političara, lažno se zalažući za srpske interese".

KOLIKO JE SRBA, A KOLIKO ALBANACA i KOLIKO ĆE NAS BITI?

- Prema procenama iz 1455. godine na teritoriji današnjeg Kosova i Metohije živelo oko 98 odsto Srba a 1871. Srbi činili 32 odsto stanovništva. "Arbanasi", kako je rekao, 64 odsto. "Posle srpsko-turskih ratova i Berlinskog kongresa došlo je do velikog i teškog progona Srba. Tada najdramatičnije gubimo u broju Srba na Kosovu i Metohiji i po prvi put 1890. godine Arbanasi predstavljaju većinu u Kosovskom vilajetu sa 48 odsto".

KOLIKO JE SRBA NA KOSOVU?

Na Kosovu je 2017. godine na Kosovu živelo 94.998 Srba, a da ih je danas za 2.000 manje. Od tog broja 47,1 odsto je na severu, 52,9 odsto na jugu, a procenat se povećava na severu jer je bezbedniji, rekao je Vučić.

Naveo je i da je od 1961. do 1991. godine broj Srba na Kosovu i Metohiji smanjen sa 27 na 11 odsto. "Po podacima iz 1961. godine imamo 27 odsto Srba na Kosovu i Metohiji, 1971. imamo 21 odsto a već 1981. imamo 15 odsto Srba. Pad broja se nastavlja i 1991. imamo 11 odsto Srba na Kosovu i Metohiji, više nego duplo u tih 30 godina smo izgubili"..

- "Danas na Balkanu živi 7 miliona i 460.000 Srba. Ima i oko 4 miliona Albanaca. Srbi imaju negativan prirodni priraštaj, a Albanci pozitivan".

- Vučić se pozvao na procene svetskih organizacija i naglasio da će Srba, ako se ovakav trend nastavi, 2100. godine biti tek 4.327.000, a Albanaca na Balkanu čak 9.640.000. "Ako i sebe ne promenimo, nas će 2100. godine biti dvostruko manje na Zapadnom Balkanu nego Albanaca".

Bitka za bebe - jedan od prioriteta vlast


- "Doneo sam pismo Zorana Đinđića (ubijeni predsednik Vlade Srbije) Savetu bezbednosti (sa početka 2000-ih) u kojem dobro predviđa šta će se dogoditi na Kosovu i kako se stvara nezavisno Kosovo i u kojem ukazuje na sve opasnosti. Tada i prvi put počinje da se govori o podeli, i da naši predstavnici mole da se to omogući, što međunarodni predstavnici odbijaju".KOME JE NEPRIJATNIJE - VUČIĆU ILI TAČIJU?

- Zašto učestvujemo u razgovorima (sa predstavnicima kosovskih Albanaca)? Prvo, ne zaboravite - za samo 8 godina Miloševićeve vlasti došli smo do toga da smo imali sukobe i suštinski gubitak suvereniteta. Za samo 8 godina vlasti DOS-a od velikih obećanja narodu da će sve da se promeni, da nas međunarodna zajednica voli, i da će da učine sve da će da vrate Kosovo pod suverenitet Srbije, dobili smo nezavisno Kosovo. Mi (ova vlast, prim. aut.) smo u 10 puta lošijoj situaciji, sa formalno proglašenom nezavisnošću Kosova, koje je priznalo 100 zemalja, mi pokušavamo da vratimo Srbiju u život. Mi se trudimo da očuvamo mir i političku stabilnost, jer više nemamo dece i glave za gubljenje, nikad nije ni trebalo to da bude, i da paralelno da podižemo ekonomiju, jer podizanjem ekonomije podižete nadu za bolji život, da nam ljudi ne beže iz zemlje, i time jačate svoju međunarodnu poziciju... Tražili smo vreme da sačuvamo vreme i narod. Mislite da je lepo da razgovarate sa Tačijem? Ili njemu sa mnom? Evo da vam kažem - njemu je gore da razgovara sa mnom nego meni sa njim. Ali, morate to da radite, jer volimo Srbiju i kako bismo dobili vreme za Srbiju.

Priština spremila optužnicu protiv generala Dikovića

Predsednik Vučić kaže da je, prema podacima obaveštajnih organa, Tužilaštvo u Prištini pripremilo optužnicu protiv generala Ljubiše Dikovića, kojom ga tereti za ratne zločine na KiM. Nema, dodao je, saznanja da je takva optužnica pokrenuta i protiv generala Božidara Delića. "Za svakog generala za kojeg iz Prištine misle da treba da ga gone, znate kakvi će biti postupci naših organa. Ne verujem da bi predsednica Vlade Srbije išla protiv ovakve političke volje i donosila drugačiju odluku'', rekao je Vučić. Vučić je u vezi informacije da je Specijalno tužilaštvo u Prištini pokrenulo istrage protiv ratnih zločinaca osuđenih u Hagu, generala Nebojše Pavkovića i Sretena Lukića, rekao da mu je Pavković pisao o tome da su iz Prištine tražili susret sa njim. ''Mislim da su to tražili kosovski specijalni tužioci sa željom da ponovo podignu optužncu protiv njega, ali i ostalih generala'', rekao je Vučić.

- Naveo je da je 2016. bilo 46 sastanaka srpskih i albanskih predstavnika, 2017. godine - 14 sastanaka, a onda se dogodila 2018. godina i ubistvo Olivera Ivanovića. Pomenuo je da su se u poslednjih 20-ak dana u više zapadnih medija pojavilo nekoliko tekstova u kojima se ocenjuje da je to ubistvo potpuno uništilo i raspršilo ideju o bilo kakvom razgraničenju.

"NOVA NORMALNOST" i ŠTA JE SVE SRBIJA USPELA? I ŠTA NISU MOGLI NI MERKEL, NI MAKRON

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je aktuelna vlast uspela da podigne ugled Srbije u svetu, i da se o Kosovu i Metohiji ponovo priča, ali je istakao i da je "mnogo ranije, 2010. godine, završeno sve što se tiče Kosova i Metohije".

- Možemo da tražimo i da se još ponešto pitamo i da se još borimo najbolje što možemo. Nedavno je bio samit u Berlinu gde su Makron i Merkelova pokušali da ubede Albance da ukinu takse, ali oni su imali podržku snažnijih nego što su ovo dvoje evropskih lidera. Nisu uspeli, jer su Albanci imali snažniju zaštitu.

- Dovode nas (Albanci) u situaciju nove normalnosti, a to da je da šta god da oni urade, kakvu god glupost da urade, kolikogod išli u konkretne korake stvaranja 'Velike Albanije', kakve god takse uveli, šta god da naprave, neko će da iz međunarodne zajednice, posle dva dana, da izda saopštenje sa jedinim ciljem - da vidimo kako ćemo Srbiju da nateramo da formalno prizna nezavisno Kosovo, ukazao je Vučić.

- Kroz 188 sastanaka uspeli smo da zaštitimo ugled, da sačuvamo interes našeg naroda i da dramatično usporimo odliv našeg življa sa Kosova i Metohije. Uspeli smo da odbijemo neke sporazume koji nisu prihvaćeni i potpisani, koji bi značili dramatično urušavanje interesa Srbije. Naša trgovina sa Prištinom ili kako to oni zovu "uvoz iz Srbije" je premašila 550 miliona evra na godišnjem nivou, a a ono što su oni nama prodavali ili kako oni kažu "izvoz" njima je donosio tek 20 miliona evra. Zato su i uveli one takse i upravo zato ćute mnogi iz sveta, zato što ih baš briga što je Srbija oštećena, jer to i žele da vide. Ali, mi ne kukamo, jer želimo da budemo najjači i bićemo.

Poslanik Matinović (SNS): Srbi više nemaju pravo na avanturizam

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović istakao je večeras da Srbi više nemaju pravo na avanturizam i da predsednik Aleksandar Vučić ima punu podršku građana u politici koju vodi prema Kosovu i Metohiji. Martinović je podsetio na vojni puč 27. marta 1941. godine, ocenjujući da je taj herojski, ali avanturistički čin doveo do neviđenog pogroma nad srpskim narodom. "Da nije bilo 27. marta, ne bi bilo NDH, streljanih u Kragujevcu, ....šiptarskih zločina. Na tu vrstu herojstva i avanturzima nemamo pravo, ako znate da su stvari unapred izgubljene", ukazao je Martinović. On je podsetio i da je svaki sedmi Srbin izgubio zivot u Drugom svetskom ratu, a svaki 49. Englez.

- "Priština ne želi stvarne razgovore, a to je pitanje za njihove zapadne mentore. Oni nisu u stanju da ukinu takse (koje je Priština uvela na robu iz Srbije, prim. aut.), a još pre više od 10 godina je dogovoreno, sporazumom CEFTA, da se takve takse ne uvode".

- Albanci su mnogo nervozni i ne mogu više da izdrže. Pitanje je dana kada će da napadnu Srbe na Kosovu, rekao je Vučić.

- Od 2014. godine do danas sprečen je prijem tzv. Kosova u devet međunarodnih organizacija, dok je od 2014. do 2018. godine, 13 država je povuklo priznanje. Te međunarodne organizacije su UNESCO, Svetska carinska organizacija, INTERPOL, Međunarodna organizacija za vino i vinovu lozu (IOV), Evropska studentska unija, Evropska radiodifuzna unija (EBU), Međunarodna organizacija vrhovnih revizorskih institucija.

ŠTA ĆEMO DA RADIMO?

- Dok sam predsednik Republike daću sve do sebe, ako ukinu te takse, da pokušamo da pronađemo nekakvo komprisno rešenje, u kojem će se voditi računa o interesima Srbije, našeg naroda, bezbednosti, naših svetinja na Kosovu... Zalagaću se za neko kompromisno rešenje. Moguće je da u narednih 5 ili 10 godina neće biti kompromisa, a posledice bi bile katastrofične za nas u ekonomskom, socijalnom i demografskom aspektu. Da li ćemo moći da dobijemo sve što želimo? Nećemo. Ali, da ćemo da dobijemo više nego što smo imali, i u to sam apsolutno siguran i ubeđen".

Vučić je govor završio u 18.38 sati, dakle govorio je dva sata i 14 minuta.


Ispred zgrade Skupštine Srbije Vučića su dočekali predstavnici opozicionog pokreta Dveri, na čelu sa Boškom Obradovićem, koji su držali transparent: "Danas izdaja - sutra robija". Dogodio se i maji incident između predstavnika Dveri i Srpske radikalne stranke (SRS).

Poslanici Dveri nisu hteli da se sklone kako bi prošao automobil u kojem je lider radikala Vojislav Šešelj. Najpre se dogodio verbalni okršaj kada je Šešelj dobacio uvredljive reči poslanicima Dveri, a onda su se gurali. Na kraju su se poslanici Dveri ipak pomerili da bi Šešeljev automobil prošao

Opozicioni blok Savez za Srbiju, u kojem je i pokret Dveri, ranije je saopštio da neće pristusvovati ovoj posebnoj sednici srpske skupštine.

Sednici prisustvuju i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, šef delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, predstavnici diplomatskog kora, kao i predstavnici Srpske liste sa Kosova.

VUKADINOVIĆ: PA OPOZICIJA JE TRAŽILA SEDNICU O KOSOVU, ZATO SAM OVDE

Prisutno je 156 poslanika SNS, SPS-JS, SRS, Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, Strannke moderne Srbije...

Prisustvuju i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, i samostalni poslanik Miladin Ševarlić koji je došao u narodnoj nošnji.  Na sednicu su i poslanici Zelene stranke Goran Čabradi i Aleksandra Čabraja, poslanik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov i poslanik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

Na društvenim mrežama mnogi su kritikovali Vukadinovića zbog toga što je odlučio da prekine bojkot skupštine i dođe na sednicu. Ovo je njegov odgovor: "Ja sam, kao i mnogi iz opozicije, tražio sednicu o Kosovu, potpisivali smo peticije. Zato nisam ni mogao, ni hteo da zaobiđem ovu sednicu, baš kao ni prošlonedeljno glasanje za 'Tijanin zakon'".

Predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vreme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograda i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.

U tom izveštaju se navodi da je Srbija odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KIM.

"Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće", piše u izveštaju koji je parlamentu prosledila Kancelarije za KIM i koji je dostupan javnosti.

Komentari 431

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Исток

На Косову и Метохији тренутно стање је следеће: Албанаца има око 850 хиљада, Срба око 120 хиљада, док Албанаца роди 4 Срба се роди 6 , дакле наталитет је тренутно у корист Српског народа, а нпр. општина Грачаница је општина са убедљиво, убедљиво највећим прираштајем у читавој Србији, а не само на Космету! Ко није знао ево сад зна! А само не знам коме је стало толико да прикаже и створи слику која је песимистичка и која упорно говори негативности у корист Срба?!

Firga

Gle koliko botova ccc. A kad je teniser Djere pobedio u nedelju nije bilo ni 24 komentara.

Firga

Evo ovde na ovoj nebitnoj vesti javilo se 424 Obilica, svi oni su junaci preko komentara i kad treba da se pametuje a kad treba preduzeti krupne korake ti Obilici se pretvore u miseve.

 Skupština Srbije o Kosovu