"Novosti" pišu da je tokom akcije u utorak neko od starešina NJSO izgubio je poverljiva dokumenta sa detaljnim operativnim planom desanta, imenima i prezimenima policajaca sa brojevima telefona?!

Poverljive spise pronašli su građani, a osim navedenog sadrže i fotografije i lične podatke Srba koji su bili meta udara Albanaca na Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Zubin Potok.

Vučić: ROSU se povukla, ali to nije kraj! (VIDEO)

Ova dokumenta biće svakako od koristi u daljem razjašnjenju akcije koja je južnu pokrajinu dovela na rub oružanog sukoba a izvedena je pod plaštom navodne borbe protiv kriminala i korupcije.

Specijalne jedinice upale su na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova, i pri tome probile barikade koje su stanovnici sela postavili.

U utorak oko 6.20 došlo je do razmene vatre između nepoznatih lica i specijalizovanih jedinica Kosovske policije, u kojoj je ispaljeno oko 200 metaka.

Kfor: Beograd bio obavešten o akciji na Kosovu

Nakon toga, na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila NJSO i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom Potoku, magistralnim putem i srušili barikade koje je na tom putu  postavilo uplašeno stanovništvo.

Pipadnici specijalaca išli su pešice magistralnim putem i pucali i dalje sa obe strane i bacali šok bombe.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

undefined kosovoPripadnici NJSO u selu Varage u Zubinom Potoku napravili su veliku štetu na privatnim automobilima i ugostiteljskim objektima.

Prema rečima očevidaca, specijalci su kundacima razbijali šoferšajbne na vozilima i stakla na ugostiteljskim objektima, prenose beogradski mediji.

U akciji na severu Kosova i Metohije NJSO je uhapsila 28 lica, od toga 19 policajaca i devet građana.