• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lideri ZES – bez izbora u 2009.

Lideri koalicije Lista za evropsku Srbiju (ZES) saglasili su se na nedavnom sastanku da je Srbiji potrebna politička stabilnost i dogovorili se da neće biti novih izbora ni rekonstrukcije vlade, piše Blic.

Lideri koalicije Lista za evropsku Srbiju (ZES) saglasili su se na nedavnom sastanku da je Srbiji potrebna politička stabilnost i dogovorili se da neće biti novih izbora ni rekonstrukcije vlade, piše Blic.

List navodi da su se u utorak po podne u Predsedništvu Srbije sastali predsednik Srbije i prvi čovek Demokratske stranke Boris Tadić, lider LSV-a Nenad Čanak, predsednik SPO-a Vuk Drašković, prvi čovek G17 plus Mlađan Dinkić i lider SDP-a Rasim Ljajić.

"Dogovoreno je da neće biti ni novih izbora ni rekonstrukcije vlade. Pored toga, na sastanku je zaključeno i da je neophodno da vlada mora da bude jedinstvena u odbrani od svetske ekonomske krize i ubrzanju evropskih integracija i aktivnosti na izgradnji koridora 10", navodi Blic pozivajući se na sagovornika koji je prisustvovao sastanku.

Lideri ZES-a ocenili su i da parlament mora da bude mesto gde se donose zakoni, a da se od opozicije očekuje konstruktivna kritika, a ne blokada institucija, odnosno da budu opozicija vladi, a ne građanima i državi.

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je danas da Srbiju u 2009. godini očekuje mnogo ekonomskih i političkih izazova, i da bi novi izbori bili najlošiji mogući odgovor na probleme koji se nalaze pred državom.

"Ono što mi kao partneri očekujemo, to je da zajedno, na nivou koalicije, razmotrimo ukoliko postoje neke nejasnoće i razmimoilaženja u promišljanju politike vlade, a ne da bilo ko od partnera svoje neslaganje iznosi u medijima. U tom smislu je važno da i predsednik Republike, gospodin Tadić, sa partnerima koji su na listi njegove koalicije ostvari tu zdravu komunikaciju i da svi zajedno radimo u interesu Srbije i interesu građana, jer je to jedino što građani od nas i očekuju", izjavio je Ružić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, koalicija koju predvodi SPS je najkonstruktivniji partner u Vladi Srbije, što je, između ostalog, dokazala i insistiranjem na realizaciji projekta Koridora 10, naftno-gasnog aranžmana sa Ruskom Federacijom i podrškom daljim evropskim integracijama.

Govoreći o NIS-u, lider G 17 plus Mlađan Dinkić je na sastanku istakao da je stav te stranke isti, ali da ne želi da ugrožava jedinstvo i stabilnost Vlade Srbije.

Kako se dodaje, krajem sledeće sedmice, odmah posle Božića, biće održan radni sastanak Tadića, premijera Mirka Cvetkovića i ministra ekonomije Dinkića sa najvećim privrednicima u Srbiji u vezi sa svetskom ekonomskom krizom kako bi se postigao dogovor koje bi mere država trebalo da preuzme da bi pomogla privredi.

"To će biti i demonstracija jedinstva koalicije jer će se posle dužeg vremena Dinkić i Tadić pojaviti zajedno", naveo je sagovornik lista.


(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image