Izgradnja Memorijalnog centra neophodna je radi dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava u Drugom svetskom ratu, istaknuto je.

Tokom sastanka sa vršiocem dužnosti generalnog direktora tog kongresa Maramom Šternom i predstavnikom Ernestom Hercogom, Vučić je izrazio nezadovoljstvo sporom realizacijom izgradnje tog Memorijalnog centra, kao i očekivanje da će biti ispravljene greške koje su počinili predstavnici Srbije, te da će projekat Memorijalnog centra biti brže završen.

"Dvojica sagovornika su se saglasila da u Srbiji nema antisemitizma, a Aleksandar Vučić je dodao da Srbija osuđuje svaki oblik antisemitizma", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika.

Govoreći o Zakonu o restituciji imovine žrtava Holokausta bez zakonskih naslednika, koji je Srbija prva donela ne samo u regionu već i šire, Maram Štern je istakao da je donošenje tog zakona veliki korak i da, tim povodom, ističe Srbiju kao primer za ceo svet.

Štern je naglasio da veoma cene i podržavaju Aleksandra Vučića i srpske vlasti zbog svega što je urađeno za položaj Jevreja, kao i zbog dobrih odnosa Srbije sa Izraelom, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Iraela, Kajl Skot i Fišer Кam.