• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Beli Šengen u drugoj polovini 2009.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi u drugoj polovini ove godine "mogli da imamo pozitivan odgovor što se tiče bele Šengen liste" odnosno liberalizacije viznog režima sa Evropskom unijom.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi u drugoj polovini ove godine "mogli da imamo pozitivan odgovor što se tiče bele Šengen liste" odnosno liberalizacije viznog režima sa Evropskom unijom.

"U februaru će u Srbiju doći prva od četiri komisije EU kako bi utvrdila napredak na mapi puta ka liberalizaciji viznog režima", rekao je Dačić posle Druge ambasadorske konferencije Ministrstva spoljnih poslova u Beogradu.

Ministar policije je kazao da će do kraja ovog meseca posetiti Češku, koja predsedava EU, i da će razgovarati sa šefom policije u toj zemlji.

Navodeći da je do sada izdato 207.000 novih pasoša, ministar Dačić je pozvao građane da što pre zamene pasoše, kako se pred leto ne bi stvarale velike gužve.

"Namerevamo da veoma brzo učinimo sve što je neophodno da u tehnološkom smislu poboljšamo kvalitet ličnih dokumenata i da stvorimo jedinstveni informacioni sistem za izdavanje viza za strane državljane", dodao je Dačić.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija radi sve da bi okončala saradnju sa Haškim tribunalom i kako više ne bi bila "ucenjena".

"Bez obzira šta mislili o toj saradnji, to je obaveza Srbije. Cela Srbija je ucenjena zbog Ratka Mladića i Gorana Hadžića", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije gde je učestvovao na ambasadorskoj konferenciji.

On je dodao da sve mere koje se preduzimaju u okviru Akcionog plana saradnje sa Hagom jesu "neki pokazatalji koje bi tužilac trebalo da ima u vidu, a to je da Srbija u potpunosti sarađuje" sa Hagom.

"Srbija ispunjava sve svoje obaveze kako bi stavila tačku na saradnju sa Hagom, kako ne bi bila ucenjena", naglasio je Dačić.

On je rekao da bi dobrovoljna predaja svakako bila najbolji način završetka te saradnje. "Sam čin hapšenja ili dobrovoljnih predaje je nešto o čemu se ne može sa posebnom preciznošću govoriti", ali ono što je sigurno jeste da država namerava da stavi tačku na ovaj proces ucena.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image