• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA ima jaku armiju, ali SRBIJA SVE JAČA: Vučić na gađanju Begej 2019

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas Združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem BEGEJ 2019, na privremenom poligonu kod Titela. Pohvale Hrvatskoj, ali i obećanje Srbiji.

"Ja sam zadovoljan ovim što sam danas video", rekao je predsednik Srbije kada je obaviosmotru na poligonu Titel, gde je rekao je da je vojska obavila dobar posao.
Vučić je posebno je istakao hrabrost pilota "migova 29", koji su i pored slabe vidljivosti na batajničkom aerodromu poleteli danas, pa je zamolio ministra da ih zbog toga nagradi.

"Danas možemo da se pohvalimo donacijom kineske vlade, od čamaca do motornih sanki, grejdera, tegača, kamiona i mnogih drugih mašina za našu armiju. Imali smo juče duge razgovore oko daljih snaženja naših odbradbenih snaga, do 1 sat u noć. Čestitam svima koji su danas učestvovali u vežbi", rekao je Vučić dodavši da će država nastaviti da snaži sve rodove srpske vojske.

Na pitanje koliko je stvarno snažna Hrvatska, on je rekao da oni imaju izuzetno jaku armiju.

"Imaju ljude koji odlično obavljaju svoj posao. Hrvatska vojska ima svojih slabih tačaka, ali je izuzetno snažna armija i mi im čestitamo na tome", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da će se snažiti svi rodovi vojske i da će srpska vojska, koja je danas snažnija nego ikada, te da nije još dovoljno snažna, ali da će biti sve jača.

NEK RAČUNAJU NA VEĆE PLATE

Predsednik je najavio da će pripadnicima vojske dalje rasti primanja, kao i da se očekuje da se u februaru prvi vojnici usele u stanove koje je država počela da gradi. "Verujem da će se videti da ko služi otadžbini može da računa na pažnju i brigu zemlje, što i jeste naš posao", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je naveo da je pozicija Srbije vojna neutralnost i da ne može da očekuje pomoć od bilo koga.

"Zato za nas važi - u se i u svoje kljuce, da jačamo vojsku, da zaštitimo zemlju od svakog potencijalnog agresora", rekao je Vučić.

Preneo je da je juče održan sastanak svih nadležnih na temu daljeg snaženja naših odbrambenih i bezbednosnih snaga, jer su dobili izveštaj o "strahovitom i ubrzanom snaženju mnogih u okruženju".

Primetio je da mnogi troše novac na naoružanje, dok se mnogo novca deli od strane NATO nekim zemljama, anto nekim zemljama.

"A, onda meni pričaju nešto o 10 BRDM-ova od Rusije, a oni isporučiju 60 'bredlija'... Nemojte ništa da mi govorite, k'o boga vas molim", rekao je Vučić.

Nakon održane vežbe, predsednik Vučić prisustvovao je potpisivanju dokumenta o primopredaji donacije NR Kine.

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, je nakon održane vežbe rekao da mu je drago što je mogao da vidi da je srpska vojska dobro opremljena i da mu je drago što imamo jednu stabilnu vojsku.

Inače, na vežbi "BEGEJ 2019" učestvuje više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade. Ukupno je angažovano 228 sredstava, i to 33 borbena vozila, 31 plovni objekat, 13 vazduhoplova, 62 neborbena vozila i 89 inženjerskih sredstava.

Povezane vesti

Komentari 67

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan

Nisam star, ali ne pamtim u zadnjih 30 godnia rat, koji smo pobedili. Gde smo imali sanse, dolsa Amerika, NATO,... Mali smo, i sve nas je na zalost manje. :(

ceca

Donacija Kineske vlade je značajna za jačanje Vojske Srbije.

ceca

Vojska Srbije je sve jača

special image