"U ovoj kampanji, poštovani Srbi i Srpkinje i svi oni koji se osećate građanima Srbije, mogli ste da vidite zajedničku usredsređenu i brutalnu kampanju koja se iz različitih izvora vodila protiv Srpske liste, ne samo na Kosovu", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka s predstavnicima Srpske liste na Kosovu.

Vučić je istakao da kampanju protiv Srpske liste na Kosovu vode sve četiri velike albanske liste.

"Svi su govorili kako je važno da se razgovara sa Srbima, a ne sa Srbijom, pronalazili su svoje privatne Srbe", istakao je Vučić i dodao da su prištinske vlasti zabranile ulaz na Kosovo svima koji su hteli da podrže Srpsku listu.

Predsednik Srbije je rekao da su na Kosovo mogli da uđu i Nemci, i Amerikanci koji ih podržavaju, ali da su zabranili ulaz samo onima koji su hteli da podrže Srpsku listu.

"Stefan Švarc da podrži Kurtija, da nemački socijaldemokrata podržava 'Veliku Albaniju' i onaj Vitaker, Amerikanac, ko god da je i šta god da je, da podržava Veselija, a mi nismo mogli da podržimo Srpsku listu", kazao je Vučić.

"Niko od nas nije mogao da dođe da podrži predstavnike svog naroda. Vodili su kampanju zastrašivanja", dodao je Vučić i kao primer naveo određivanje pritvora dvojici Srba iz Pomoravlja, kao i kažnjavanje Srpske liste sa 30.000 evra zbog predizbornog spota. 

On je rekao da je spot Srpske liste zabranjen na osnovu žalbe BIRN-a, ali da on nijednu ružnu reč nije rekao ni o kome, iako njega politički protivnici nazivaju izdajnikom ili veleizdajnikom.

"Nisam razumeo o čemu se radi. BIRN je podneo žalbu, imam dokaz", rekao je Vučić upitan da prokomentariše to što se "BIRN žalio na njegovu izjavu da su oni podneli žalbu povodom izbornog spota Srpske liste".

Vučić je istakao da je samo slaba Srbija ono čemu se nadaju.

"Pobijte nas i pohapsite sve, zabranite nam različito mišljenje, i vi Albanci i vi stranci...", kazao je predsednik i pozvao građane na izađu na izbore na Kosovu koji se održavaju 6. oktobra.

Vučić je rekao da sedam godina sluša kako je izdajnik, a dve godine sluša kako su on i svi ostali upleteni u ubistvo Olivera Ivanovića.

"Sram vas bilo. Lažovi najodvratiniji. Radite to zato što mrzite Srbiju. Nikada vam nisam pričao kako sam pomagao Oliveru, šta sam radio i šta sam sve doturao u zatvor. I sve vreme ćutim. Sad oni ispadoše zaštitnici njegovi", rekao je Vučić.

"Pozivam građane da dođu u velikom broju i pokažu opredeljenost za opstanak na svojim ognjištima", naveo je Vučić.

Vučić je naveo primer maltretiranja Ivana Todosijevića, kandidata Srpske liste, koji je optužen za Račak.

"Todosijević je čovek koga su optužili za Račak, kriv je zato što je rekao da je u Račku isceniran masakr, evo to isto i ja kažem. Neću da povučem izjavu dok sam živ, evo neću. (Vilijam) Voker hoštapler će nama da drži pridike. Ovakve domaćine hapse jer drugačije misle od njih. Kakve veze Rada Trajković ima s Kosovom, ima sa Savskim vencom.... Zato pozivam Srbe da svom svojom snagom i energijom izađu na izbore", istako je Vučić.

Komentarišući to što je njegovo ime najčešće izgovarano u izbornoj kampanji, Vučić je rekao:

"Nisu oni mene pominjali samo da bi pominjali, već zato što je Srbija važna. Oni znaju i zašto je Srbija važna".

On je upitao zašto ranije nisu pominjali (Borisa) Tadića, kao što danas pominju njega.