• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorović: Ko je odobrio prisluškivanje 2001.

Predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije rekao je da je tokom 2001. godine u tri odvojene akcije prisluškivano 46 ljudi iz okruženja premijera Zorana Đinđića.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović izjavio je u sredu da bi obelodanjivanje podataka o navodne tri akcije prisluškivanja 2001. godine "verovatno dovelo do novih saznanja o ubistvu (premijera) Zorana Đinđića".

Todorović, predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost, rekao je u Skupštini Srbije da je pre nekoliko meseci Vrhovnom sudu Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnoj agenciji postavio pitanje o akcijama "Kaktus", "Mačva" i "Šumadija" i da još nije dobio odgovor BIA.

Prema njegovim rečima, Vrhovni sud je odgovorio da 2001. godine nije odobrio akcije prisluškivanja, a od MUP-a je stiglo obaveštenje da je posle formiranja BIA sva dokumntacija vazana za Državnu bezbednost prešla u nadležnost te agencije, kazao je Todorović.

On je rekao da je u ovim akcijama praćeno 46 osoba iz, kako je naveo, neposrednog okruženja Zorana Đinđića.

Kako je rekao, za ovu nedelju planirao je sednicu Odbora za bezbednost na kojoj bi osim šestomesečnog izveštaja BIA od njenog direktora Saše Vukadinovića zatražio odgovor ko je naredio te operacije, ko je mimo Suda odobrio prisluškivanje i ko je koristio prikupljene informacije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image