Ona je pozvala da se tužilaštvo oglasi o navodima Aleksića da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića.


Ona je u Skupštini Srbije, gde je odgovarala na pitanja poslanika, apelovala i da u slučaju da se utvrdi da ti navodi nisu istiniti, Aleksić bude optužen za "laži koje iznosi".

 "U Srbiji danas smete da razbijete glavu članu SNS i da direktno pozivate na ubistvo legitimno izabranog predsednika a da odmah sutra nastavite napade na njegovu porodicu. Ko je čuo za Gavrila Kovačevića, sekretara Opštinskog odbora SNS u Zemunu, koji je bejzbol palicama pretučen ispred zgrade u kojoj živi? Niko nije čuo jer on nije Borko Stefanović", navela je premijerka.

Tužilaštvu je poručila:

"Ako nije istina, onda optužite tog Aleksića, pa jel ovako treba da se vodi politika u Srbiji. Da li je dosta progona jedne porodice, na šta ovo liči. I onda kaže, taj vlasnik je često kontaktirao sa ministrom Stefanovićem i možda se zato Nebojša ne oglašava. Zamislite ministar koji je naložio da policija ode tamo. Koliko je to van svake pameti", naglasila je Brnabić.

Ona je govoreći o naslovnoj strani NIN-a rekla da poruka nije mogla biti jasnija i da misli da se svi slažu sa tim.

Kazala je da će tu naslovnu stranu NIN-a čuvati kako bi je pokazala kada god bude razgovarala sa evroparlamentacima i predstavnicima EU i EK i raznih međunarodnih organizacija kada se bude govorilo o demokratiji.

"Da bude uz mene da mi objasne šta sve to znači i da li su ovo građanske i evropske vrednosti".

Istakla je da je NIN "kropovao" fotografiju sa najjasnijom porukom i da su je povukli kada je vlasnik rekao da se povuče, ali da su opet optužili Vučića za cenzuru.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je ranije danas da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica", na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića, i da je reč o "velikom državnom poslu koji režim pokušava da zatvori hapšenjem neposrednih izvršilaca".