Prijavu su podneli nakon što je, kako je saopšteno, šef pisarnice odbio da primi uredno i blagovremeno predate predloge za dopunu dnevnog reda narodnih poslanika DJB.

“Šef pisarnice je odbio da primi dopune dnevnog reda, uz izgovor da sednica još uvek nije zakazana, a potom je napustio svoje radno mesto, otišao u kabinet Maje Gojković, odakle se malo iza 10.00 sati vratio sa dokumentom kojim se sednica zakazuje, te ga zaveo kao da je predat pisarnici u 10.00 sati. Potom je odbio zahtev poslanice Stamenković da i DJB predloge za dopunu dnevnog reda zavede s istim vremenom, jer 10.00 predstavlja trenutak u kome ističu 2 roka: rok za zakazivanje sednice i rok za predaju predloga za dopunu dnevnog reda. Ovim odbijanjem šef pisarnice ne samo da je falsifikovao službenu dokumentaciju, već i obezbedio Maji Gojković alibi da onemogući narodne poslanike u vršenju svoje poslaničke funkcije”, navodi se u saopštenju DJB.

Sopštili su i da je motiv za “organizovanu akciju - sprečiti narodne poslanike DJB da govore u Skupštini”.

U saopštenju se navodi da se poslanicima DJB redovno se uskraćuje pravo na reč i pravo na repliku, a istovremeno su izloženi salvi “najstrašnijih kleveta i laži poslanika vlasti, bez mogućnosti da se od njih odbrane”.