• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS objavila finansijski izveštaj za 2008.

Demokratska stranka objavila je u ponedeljak finansijski izveštaj za period od 1. januara do 31. decembra 2008. godine, u kojem je navedena imovinska karta, kao i pravna lica koja su finansijeri te partije.

Demokratska stranka objavila je u ponedeljak finansijski izveštaj za period od 1. januara do 31. decembra 2008. godine, u kojem je navedena imovinska karta, kao i pravna lica koja su finansijeri te partije.

U mišljenju ovlašćenog revizora, navedeno je da je finansijski izveštaj "istinit i objektivan, po svim bitnim pitanjima".

"Izveštaji prikazuju finansijski položaj Demokratske stranke na dan 31. decembra 2008. godine i rezultate njenog poslovanja u skladu sa računovodstvenim propisima Srbije", piše u izveštaju revizora.

Pored finansijskih podataka, DS je objavila i spisak 44 finansijera pravnih lica iz Srbije.

Rok za predaju finansijskih izveštaja političkih stranaka za redovan rad u prošloj godini istekao je 15. aprila, a Tanjugu je ranije rečeno u skupštinskom Odboru za finansije da je tu obavezu ispoštovalo samo nešto više od 20 stranaka, među kojima gotovo sve parlamentarne partije.

Zakon o finansiranju političkih stranaka predviđa da sve registrovane političke stranke vode knjigovodstvo o svim prihodima i rashodima i da za svaku poslovnu godinu dostave izveštaj o imovini, prilozima koji prelaze 6.000 dinara, kao i izveštaj o završnom računu sa sertifikatom ovlašćenog revizora.

Stranke će, od 1. oktobra ove godine, finansijske izveštaje za redovan rad dostavljati Agenciji za borbu protiv korupcije, jer je izmenama Zakona o finansiranju političkih stranka koje će tog dana stupiti na snagu, predviđeno da nadležnost Ministarstva finansija i Odbora za finansije bude preneta na Agenciju.

Prema dosadašnjim zakonskim rešenjima, Odbor je bio nadležan da, preko ovlašćenih revizora, sprovede kontrolu finansijskih izveštaja stranaka za redovan rad, a prema zaključku tog tela iz 2004, kao krajnji rok za predaju izveštaja za prethodnu godinu utvrđen je 15. april.

Tokom 2008. godine izveštaj za redovan rad u 2007. godini Odboru su dostavile 32 stranke, od kojih 13 parlamentarnih.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image