Građani Srbije, koji su pohitali ka Grčkoj, nadajući se odmoru i brčkanju u moru, posle stresa oko epidemije korona virusa, vanrednog stanja i izolacije, bili su potpuno zatečeni kada ih je na ulazu u Grčku sačekala rampa.

Potpuno neočekivano, Grci su promenili raniju odluku o otvaranju granica (jer su morali da se prilagode odlukama cele Evropske unije), a između granice Severne Makedonije i Grčke, formirala se dugačka kolona automobila i neverica među onima koji su očekivali da će uživati u odmoru.

Na društvenim mrežama i komentarima u medijima, bilo je mnogo onih koji su kritikovali sve te koji su krenuli na odmor u Grčku, iako je situacija i dalje prilično nejasna, a pogotovo su bili osuđivani oni koji su na put krenuli sa malom decom.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas novinarima da je sada na Grcima da isprave svoju grešku.

"Da budem potpuno iskren i otvoren, oni su zvali naše turiste, oni su se obraćali našim građanima, koji, kad su krenuli, naišli su na sve ove probleme. U njihovom (Grčkom) interesu je da sve to isprave", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je i da je odluka o zatvaranju grčke granice doneta preko noći. Trenutno je za srpske turiste otvoren ulaz u Grčku ali preko Bugarske, a svi ostali iz Severne Makednije, kao i vazdušni saobraćaj, nisu otvoreni.

EVO ŠTA JE SVE DAČIĆ REKAO