Tu sednicu je vodio potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, a ova grupa je raspisala i izbornu skupštinu za izbor novog rukovodstva.

Za predsednicu Organizacionog odbora izabrana je Vida Ognjenović, koja je jedan od osnivača DS.

Nju su prisutni pozdravili aplauzom:

Protivnici Lutovca, kako piše Beta, saopštili su nakon što je prekinuta sednica Glavnog odbora, da je oni nastavljaju i tokom nje su objavili da sazivaju izbornu skupštinu stranke.

"Raspisujemo izbore za predsednika i potpredsednika stranke", rekao je potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, koji je na tom skupu izabran za zamenika predsednika stranke.

On je rekao i da su potpisi 134 članova GO, koji su za izbornu skupštinu, verifikovani u sekretarijatu stranke.

Kurir/Nemanja Nikolić Kurir

Prema njegovim rečima, predsednik je trebalo da bude izabran najkasnije u roku od 60 dana. On je saopštio sastav organizacionog odbora skupštine, što su okupljeni u hodniku pozdravili.

Šumarac je rekao da je za predsednika tog organizacionog odbora izabrana književnica Vida Ognjenović, kao i da su u njemu između ostalih Goran Jajić, Gorica Mojović, Goran Ćirić i on. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić je rekao da je sprečeno preuzimanje stranke od struktura koje su je nekad vodile.

Lutovac je poručio da ne beži od izborne skupštine.

"Uspeli smo da ostanemo dosledni pred građanima, vratili smo kredibilitet i spremni smo da ih predvodimo posle 21. juna i nastavimo reforme", rekao je Lutovac.

Na pitanje da li ima razloga da se održi izborna skupština koju traži deo članstva, Lutovac je kazao da ne beži od toga, ali da pre toga treba izvršiti promene u Statutu stranke, koji je pravljen kada je DS imao 20 odsto podrške.

Izveštaj o radu stranke Zorana Lutovca bila je jedina tačka o kojoj su se članovi Glavnog odbora izjašnjavali, a nakon toga je potpredsednica Dragana Rakić kazala je da nema mogućosti da se nastavi rad.

Sednica Glavnog odbora DS, kojoj su prethodili koškanje i verbalni dueli, počela je u uzavreloj atmosferi u Madlenijanumu sa dva sata zakašnjenja, ali je ubrzo prekinuta, nakon što je zamalo došlo do fizičkog obračuna dve struje i to na samoj bini, gde su sedeli predsedavajući.

Prisutni koji su uspeli da uđu pravili su haos i vikali OSTAVKA,OSTAVKA!