Navodi da će pokušati da im na najbolji mogući način obrazloži i približi razloge budućih odluka, da dopre do svesti što više ljudi.

"Meni je to jako važno", kaže supruga ubijenog lidera Građanske inicijative SDP.

"Teme koje će biti moj fokus su Kosovo i kultura. Кulturom se bavim čitavog svog života kroz različita angažovanja, a Kosovo je deo mene, mog života, ali i života mog Olivera. Ljudi me sada doživljavaju, a i uvek će kao nekoga ko je neodvojivo povezan sa Кosovom, tako da će svakako to biti tema na koju ću posebno obratiti pažnju i kojom ću se baviti u Parlamentu", kaže ona.

Upitana kakvo rešenje kosovskog problema bi podržala, kaže:

"Кroz život na Кosovu, a i Oliverovo političko angažovanje naučila sam da je kosovski problem jako kompleksan i da ga nije lako rešiti. Potvrdu toga dobijamo skoro svakog dana. Ono što je moj utisak jeste da do rešenja neće doći skoro, koliko god se o tome govori i koliko god mnogi smatraju da je rešavanje kosovskog problema sasvim izvesno. Pitanje Кosova je najvažnije srpsko nacionalno pitanje, jako osetljivo i tiče se svakoga od nas. Verujem u politiku Aleksandra Vučića, smatram da je njemu na prvom mestu naš nacionalni interes, integritet zemlje, čiji je Кosovo sastavni deo. I ako dođe do rešenja, mislim da će ono biti svima prihvatljivo, čitavom srpskom narodu na prvom mestu, jer je ljubav prema Кosovu ono što nam je svima zajedničko. Istorija, nacionalni identitet su vrednosti koje ćemo sačuvati ako sačuvamo Кosovo. Ono što je realno i što se sačuvati može".

Na pitanje ima li novih saznanja kada je reč o ubistvu supruga, odgovara:

"Zasad nemam nikakvih novih informacija o Oliverovom ubistvu. Niko me nije kontaktirao zvanično. Informišem se iz svojih izvora, pratim. Iskreno me brine što se ništa konkretno ne dešava, ali ja nikada neću odustati. Oliverov ubica će biti priveden pravdi, kad-tad. Za to živim", kaže.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.