Kako je rekla, ta obaveza je istakla spremnost, kako kaže, nelegitimne vlade u Prištini, da suspenduje članstva u međunarodnim organizacijama, prenosi prištinska Koha.

"Ovaj moratorijum naneće štetu Kosovu. Pretposlednja tačka sporazuma to navodi. Dakle, imamo ilegalnog premijera koji je počinio povredu Ustava. To je postupak bez presedana", rekla je Pacolijeva.

 Prema njenim rečima, ne postoji država koja je odlučila da zabrani aktivnosti Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, kao i da ne postoji primer u svetu da se jedna zemlja dobrovoljno odriče članstva um na primer, SZO i UNESKO, što je samo jedna od spornih tačaka sporazuma u Vašingtonu.

"Proces jačanja Kosova za članstvo je degradiran, čak i članstvo sa fusnotama. Dok smo sada, izgleda potpuno odustali. Prvo je umanjeno članstvo Kosova fusnotom i Kosovo je blokirano u mnogim dimenzijama. Članstvo Kosova prevazilazi kosovske interese", rekla je Fitore Pacoli.

Ona je dodala i da se nastavlja kampanja Beograda, kao i da nije bilo garancija da će stati.

"To je predaja Kosova Srbiji", zaključila je poslanica Samoopredeljenja.

Njen stranački kolega Enver Dugoli Hotijevu vladu je nazvao i "neukom" i dodao da je ona izgubljena i štetna.

"Oni pokušavaju da uspavaju građane pričom o članstvu u NATO-u. Hoti je u Vašingtonu potpisao obećanje da se neće pridružiti raznim organizacijama, a izgleda da aktuelna vlada uopšte i ne zna da je i NATO takođe međunarodna organizacija", rekao je Dugoli.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.