Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je lider SSP Dragan Đilas licemerno prozvao vlast da ne sme da zatvori ugostiteljske objekte jer se navodno ''plaši pada rejtinga'', dok funkcioneri njegove stranke "krše propisane mere i organizuju žurke posle radnog vremena". 

Vesić kaže da je komunalna milicija noćas bila svedok ''skandaloznog slučaja'' u Lazarevcu, gde je posle 23 časa radio samo restoran ''Kristal'' koji je, kako navodi, u vlasništvu potpredsednika Gradskog odbora SSP Miloša Petkovića. 

''Svi ostali kafići i restorani u Lazarevcu bili su zatvoreni u 23 časa. To pokazuje licemerje Dragana Djilasa koji je juče prozivao državu da ne sme da zatvori restorane, a njegovi funkcioneri prave žurke tog istog dana'', rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je kazao da je novi Zakon o zaštiti stanovništva protiv zaraznih bolesti donet da se stane na kraj onima koji se ponašaju kao da virus ne postoji i koji misle da za njih nijedan zakon ne važi, a takvi su, kaže, Đilas i Petković.

Ponovio je da u Beogradu u ugostiteljstvu radi 40.000 ljudi koji izdržavaju svoje porodice i da se država trudi da sačuva svako radno mesto i istovremeno zaštiti javno zdravlje.

''U narednom periodu usmerićemo pažnju na one koji namerno krše mere i koje jedino interesuje da zarade, a ne da li će se neko zaraziti na njihovim žurkama'', kazao je Vesić.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU