Aleksandar Šapić, još nekoliko dana aktuelni lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS), postaće potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), sa posebnim zaduženjem za Beograd, prenose mediji.

Nova funkcija Šapića u vladajućoj stranci biće ozvaničena u subotu 29. maja na Glavnom odboru SNS, od kada će SPAS i formalno i biti deo ove organizacije. Pored Šapića, za još nekoliko funkcionera SPAS-a rezervisana su mesta u Predsedništvu i Glavnom odboru naprednjaka, navodi list.

Sve je ovo deo dogovora između predsednika Srbije i SNS Aleksandar Vučića i Šapića, inače aktuelnog predsednika opštine Novi Beograd, koji su ujedinjenje u jednu ogranizaciju, najavili početkom maja.

Kako "Blic" saznaje, pored Šapića, koji bi od subote trebalo da preuzme novu stranačku funkciju, SPAS će dobiti još dva mesta u Predsedništvu na koja će doći neki od njihovih najviših funkcionera, kao i 15 mesta u Glavnom odboru.

Kao mogući naslednik Stefanovića na čelu beogradskog odbora naprednjaka najčešće se pominje Luka Petrović, član Predsedništva SNS i potpredsednik Izvršnog odbora.

Ipak, iako Šapic formalno neće biti predsednik GO Beograd, jedno od njegovih zaduženja kao potpredsednika stranke biće koordinacija beogradskim odborom sa najvišeg partijskog nivoa.

Takođe, gotovo svi lokalni odbori SPAS-a, koji su mahom već deo vlasti po opštinama sa SNS, preći će u redove naprednjaka.

(MONDO/Tanjug)