Ova legenda rukometa priznaje da mu je velika čast i odgovornost što se našao u poslaničkoj klupi, pogotovo umesto pokojnog Mrkonjića.

"Kao sportisti ovo mi je nešto sasvim novo, ali daću sve od sebe da radim za narod najbolje što mogu. Svakako je u pitanju novi, veliki izazov i, iskreno, bio sam zatečen što me je neko uopšte uzeo u obzir za ovako odgovornu funkciju. Ovo je za mena zaista velika čast i odgovornost, posao koji sa sobom nosi veliko breme i iskreno se nadam da neću izneveriti nikoga, pogotovo imajući u vidu da sam došao na mesto čuvenog Milutina Mrkonjića", kazao je za "Kurir" Nikolić koji je istog momenta kada je kročio u zgradu parlamenta privukao pažnju nežnijeg pola.

Naime, zaposlene u skupštini odmah su primetile markantnog četrdesetčetvorogodišnjeg Nikolića i požurile da saznaju ko je, te da se upoznaju s njim.

"Kada je ušao u skupštinski bife, za njegovim stolom se bukvalno pola sata smenjivalo društvo. Muškarci su poželeli da upoznaju rukometnu legendu, a damama je svakako zapao za oko pa su požurile da mu požele dobrodošlicu i upoznaju se s njim", ispričao je jedan od zaposlenih u Narodnoj skupštini.

ratko nikolic rukometas
YouTube/Printscreen/ Semir Radonja 

Nikolić, koji je nestranačka ličnost, igrao je rukomet od 15. do 40. godine života, bio je reprezentativac tri zemlje (SRJ, SCG i Srbije), nosio je dres Šamota, Crvene zvezde i Sintelona, te niškog Železničara pred kraj karijere, a igrao je i kao internacionalac u Mađarskoj, Španiji, Danskoj, Severnoj Makedoniji, Belorusiji, Kataru i Bosni i Hercegovini.

Čak dva puta je zvanično proglašen za najboljeg pivotmena planete i dva puta je igrao evropsko finale Lige šampiona. U analima rukometa ostaće upisan i kao prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije. S nacionalnim timom osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 1999. i bio četvrti na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

ratko nikolic rukometas
YouTube/Printscreen/ RTV Sunce - Arandjelovac 

(Mondo/Kurir)