• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENORMNA UŠTEDA NA RAČUNIMA: U stanu će vam biti toplo i na -20 stepeni, evo na koji NAČIN!

Autor Marija Petrović

Kompanija Bosch je za deset godina uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja, i ljudima u Srbiji pružila mogućnost uštede i inovacije. U fabrici u Pećincima radi skoro 2.000 ljudi!

Bosch je vodeći globalni dobavljač tehnologija i usluga koji poboljšava kvalitet života širom sveta inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama, a u našoj zemlji jedan od najvažnijih investitora i poslodavaca koji zahvaljujući proizvodnji delova za automobile spada u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji. Kompanija beleži izuzetan rast, kako u broju zaposlenih, tako i u celokupnom poslovanju, od proizvodnje u automotive industriji, preko usluga, gde se naročito izdvajaju IT usluge, razvojni centar u proizvodnji, distribucija širokog asortimana proizvoda kao i učešće na velikim i važnim projektima.

Kao visokotehnološka inovativna kompanija zapošljava na stotine inženjera različitih profila, dok veliki broj naših studenata završnih godina i diplomaca ima priliku da prve karijerne korake načini upravo u ovoj kompaniji. Bosh je poznat i po tome što pruža jednake mogućnosti razvoja pripadnicima oba pola i što aktivno i snažno podržava razvoj žena, pa se tako Bosch u Srbiji ističe visokim brojem koleginica na liderskim pozicijama.

U 2021. godini, Bosch fabrika u Pećincima zapošljavala je oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inženjerskih pozicija, logistike do odeljenja podrške.

Takođe, ova kompanija olakšava život našim građanima nudeći im moderna evropska prilagođena rešenja za klimatizaciju prostorija i toplu vodu koja odlikuje najsavremenija tehnologija, povezanost i lakoća korišćenja. Bosch je prisutan u svim segmentima tržišta opreme za grejanje i pripremu tople vode u domaćinstvu, ali ono po čemu se izdvaja jesu toplotne pumpe koje svojim korisnicima pružaju enormne godišnje uštede.

Zahvaljujući svom inteligentnom radu, toplotnu pumpu ubrajamo u visokoefikasne uređaje za uštedu energije, a sve što im je potrebno za rad jeste električna struja kao pokretačka energija čija je cena kod nas među najnižima u Evropi. U najboljem slučaju 17 odsto električne energije dovoljno je da vam pruži 100 odsto komfornog grejanja i korišćenja tople vode. Sa toplotnom pumpom sa vazduhom kao izvorom toplote, štedite novac iz dana u dan, ali i dalje možete da obezbedite ukupnu potrebu toplote u vašem domu na ekonomičan i ekološki odgovoran način, čak i na temperaturama nižim od -20 stepeni.

Toplotna pumpa vazduh-voda nudi idealno rešenje za grejanje, proizvodnju tople vode i hlađenje, pri tom čuva okolinu, a pravi ozbiljne uštede u potrošnji energije. Toplotne pumpe u odnosu na tradicionalne bojlere donose do 75 odsto besplatne energije iz obnovljivih izvora i uređene su tako da nema zagađenje, odnosno smanjeno je emitovanje ugljen-dioksida uz izuzetno visoku efikasnost.

Bosch kompanija na sve ove načine pruža Srbiji bolji standard i jača ekonomiju, a pod svoj delokrug rada obuhvata proizvodnju sistema, metlica i motora brisača; distribuciju širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervni delovi i dijagnostička oprema za automobilsku industriju, električni ručni alati, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema kao i aparati za domaćinstvo; usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije), a pod njenu oblast rada spada još i preduzeće BSH aparati za domacinstvo osnovano 2012. godine, a od 2014. godine akvizirano od strane Bosch Grupe, koje se bavi distribucijom širokog asortimana proizvoda.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nina

Koriste ljude kao jeftinu radnu snagu, treba promijeniti uslove pod kojima mogu otvarati fabrike kod nas. Takve fabrike mogu isplatiti minimalac od 500 evra bez problema.

Petar

Da li neko ima iskustva sa ovim toplotnim pumpama?

Ice man

@Petar ja koristim toplotnu pumpu vec 6tu sezonu. Jako sam zadovoljan. Grejem 125 kvadrata, i racuni mi ne prelaze 15 hiljada (tu je i "normalna struja" koja je leti u proseku 6500din). Jedino sto kuca mora da bude bas do ro izolovana, a to je valjda normalno danas.

special image