"Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram čestitke Aleksandru Vučiću povodom ubedljive pobede na predsedničkim izborima u Srbiji", objavila je ambasada Rusije u Srbiji na svom zvaničnom Tviter profilu.

Oni su objavili uz ovo obaveštenje i zajedničku fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Predsednik Rusije je istakao da rezultati glasanja u potpunosti potvrđuju širok podršku od strane srpskih građana kursu Aleksandra Vučića, koji je usmeren na rešavanje akuelnih društveno-ekonomskih zadataka i vođenje samostalne, nezavisne spoljne politike", naveli su iz ruske ambasade i otkrili šta je Putin rekao u čestitki upućenoj srpskom predsedniku:

"Računam da će vaš rad na čelu države i dalje doprinositi jačanju odnosa strateškog partnerstva koji postoje između naših država. To, nesumnjivo, odgovara interesima bratskih naroda Rusije i Srbije", naglasio je u čestitki Putin.

Prema preliminarnim rezultatima RIK, na parlamentarnim izborima lista Zajedno možemo sve - Aleksandar Vučić dobila je 42.97 procenata, dok na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić ima 58,59 odsto glasova. Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, SNS ima 48 mandata, odnosno, 38,15 odsto.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje u štabu SNS-a u nedelju uveče:

MONDO/Stefan Stojanović SLAVLJE SNS stab

(Mondo)