• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 NOĆENJA U BUDVI ZA 130 EVRA U ŠPICU SEZONE! Evo gde je NAJJEFTINIJI smeštaj u Crnoj Gori, ali postoji jedna caka!

Autor Aleksandar Blagić

Leto je već počelo, situacija sa koronavirusom je trenutno pod kontrolom, dok rat u Ukrajini traje i ne nazire se kraj, ali letnja sezona u Crnoj Gori preti da "eksplodira" zbog potražnje ali i kvalitetne ponude.

 Cene letovanja u Crnoj Gori 2022 Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Crna Goranije napravila značajne promene u pogledu cena u odnosu na prošlu godinu. Potražnja ovog leta je velika, te turistička sezona već podseća na poslednje leto pre izbijanja pandemije koronavirusa. Uprkos izostanku tradicionalnih gostiju iz Rusije i Ukrajine usled rata koji je počeo 24. februara 2022. godine, cene su ostale skoro na istom nivou, a potražnja je u porastu.

Pristupačne cene se mogu pronaći na više mesta koja inače važe za najtraženije lokacije. Najskuplji aranžmani mogu da se pronađu u Budvi, dok je najjeftinija ponuda u Ulcinju i Tivtu. Najjeftiniji smeštaj može da se pronađe za svega 20 evra za noć, dok najskuplji idu i preko par hiljada evra! 

Možda će vas zanimati

BUDVA

Devet noćenja u Budvi u julu, i to za dve odrasle osobe, može se naći već za 130 evra. U pitanju je hostel u kojem biste delili četvorokrevetnu sobu sa još dvoje ljudi, pa je ovakvo putovanje pogodnije za mlađu populaciju koja je sklona avanturama, nego za porodice sa decom ili ljude koji žele pravi odmor. Među najbolje ocenjenim smeštajima na "Bukingu" možete u prvim danima jula naći apartman sa kuhinjom i pogledom na more, a koštaće vas 1.150 evra za dve osobe i devet noćenja.

Cena noćenja u gradu, na par stotina metara od Slovenske plaže u proseku košta 40 evra za dve osobe, pa naviše. S druge strane, apartmani u Starom gradu kreću se od 100 evra po noćenju, pa treba izdvojiti više novca ako želite da budete u centru grada.

Što se tiče Svetog Stefana, postoji nekoliko opcija od 40 evra po noćenju u vidu apartmanskog smeštaja. U ponudi su i luksuzne vile sa bazenima i one nude noćenje po ceni od 100 evra.

HERCEG NOVI

Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista Herceg Novi nudi noćenje za dvoje po cenama već od 35 evra, dok su oni apartmani bliži gradskoj plaži u proseku oko 50 evra. Za smeštaj koji ne nudi samo osnovne stvari, ne možete da prođete ispod 300 evra u kojem doduše delite sobu sa drugim osobama. Pogodna varijanta za mlade avanturiste, ne za porodice sa decom. Za dvoje koji žele da imaju svoj mir i da ne dele apartman ni sa kim, potrebno je izdvojiti oko 250 evra. Plaža je udaljena 950 metara, dok se centar nalazi na 3.5 kilometara od smeštaja.

KOTOR

Grad Kotor ne obiluje kvalitetnim plažama, postoje turisti kojima je važan sam boravak u gradu i njegovoj okolini. U centru grada se mogu naći apartmani već od 40 evra, pa naviše. Za 30 evra može se naći i apartman van Starog grada. Ukoliko se odlučite za pogled na prirodu i planinu, i ako vam ne smeta plaža do koje je potrebno prošetati 10-15 minuta, onda je ovakav tip smeštaja idealan za vas. Potrebno je izdvojiti 900 evra za najjeftiniji ovakav smeštaj za 12 noćenja. Centar grada gde se nalaze prodavnice, butici i apoteke jeste malo udaljeniji, nalazi se na oko 3 kilometara. Ovakav tip smeštaja je pretežno namenjen starijim parovima koji neće ceo dan provesti na plaži već će uživati i u smeštaju.

ULCINJ

Neke od najlepših plaža nalaze se upravo u opštini Ulcinj, a ovaj grad ima široku ponudu. Iznajmljivanje apartmana početkom jula za dve osobe i na samo par stotina metara od plaže kreće se već od 20 evra za dve osobe. Apartmani koji se nalaze u razdaljini do 200 metara od plaže su nešto skuplji i njihova cena je u proseku oko 30 evra. U mestima nadomak Ulcinja, kao što su na primer Dobre Vode ili Utjeha, noćenje za dve osobe možete naći za 15 do 20 evra. Sa druge strane, cene na Adi Bojani se kreću u proseku od 40 evra.

Koliko koštaju ležaljke i suncobrani u najposećenijim letovalištima Crne Gore?

!Komplet ležaljki sa suncobranom uglavnom je moguće iznajmiti po ceni od 10 evra u prvom redu, u drugom redu se mogu naći po ceni od osam evra. U Dobrim Vodama u Baru je moguće uzeti jednu ležaljku i suncobran po ceni od pet evra. Takođe, komplet od dve ležaljke i suncobran može se naći od osam evra u Baru, 10 evra u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju i 15 evra u Tivtu", kažu iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Markat

Pisete o hostelima,onda pisite i o kampovima...sve se danas zove turizam

Vuk

Neka hvala,a svi odose u CG..Samo lupetaju,da se naprave pametni..Odu u Grcku,pa kad se vrate kukaju ko sura pilad,pukli za ovo,pukli za ono..

Meister

Ove godine slavim jubilej - 20 godina od poslednjeg letovanja u CG. Radije cu leto da provedem u kadi nego tamo.

special image