U Severnoj Mitrovici, gradu na severu Kosova, situacija je veoma napeta jer se od 17.40 sati čuju sirene za vazdušnu opasnost, a na prelazu Jarinje iz pravca Raške u toku je blokada saobraćaja. Narod se okuplja, a policija tzv. Kosova ne da nikome da pređe preko administrativnog prelaza sa obe strane.

O ovakvoj situaciji na prelazima oglasila se i policija tzv. Kosova, koja je navela da je zatvorila za saobraćaj Brnjak i Jarinje, zbog blokada puteva ka ovim administrativnim prelazima. "Policija Kosova zatvorila je granicu za putnički saobraćaj i vozila na graničnim prelazima Brnjak i Jarinje, zbog blokade puteva ka pravcu graničnih prelaza Jarinje i Brnjak. Obaveštavaju se svi gradjani da za promet koriste druge granične prelaze", navedeno je u saopštenju.

Kolona vozila doseže od Rudnice pa do samog prelaza. Iako podaci kosovskog MUP-a pokazuju da je vreme zadržavanja do sat vremena, prema najnovijim informacijama prelaz trenutno ne funkcioniše.

Prema poslednjim zvaničnim podacima dostupnim na sajtu kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, na Merdaru se čeka u oba pravca od 10 do 20 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

(MONDO/Kosovo online)