Milena Popović govorila je o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Osvrnula se i na problem sa imovinskim stanjem jer, prema njenim rečima, ona i njen sin Bogdan bi mogli da ostanu na ulici.

O situaciji na Kosovu i Metohiji

"Drago mi je da su Srbi jedinstveni. Kurtijeva odluka je neprihvatljiva. Pravi potez Srba je napuštanje institucija. Bore se za osnovna prava, za egzistenciju. Odrasla sam na Kosovu i provela sam svoj život tamo u najkritičnijem periodu, smatram da nije neočekivana odluka Kurtina. Sa Albancima je sve moguće, to je vrsta pritiska. Iako ne fizički, ja sam sa njima u mislima. Nije da nema straha, ali se ljudi tamo naviknu vremenom. Naviknete na takav život. Imate posebnu snagu, prkos, bes i ne dozvoljavate nekom da vam uskraćuje pravo na normalan život", rekla je Milena.

Instagram/screenshot/milena_bogdan Milena Ivanovic

Ostaje na ulici sa sinom?

Na pitanje da li je istina da bi mogla navodno da završi na ulici, Milena je ispričala šta se dešava sa njenim stanom i imovinskom raspravom.

"Istina je, u procesu je ostavinski postupak. Proces vodi Sud u Leskovcu i nema uvid u stan na Kosovu. Oliver i ja smo ga zajednički stekli. Oliverova deca iz prvog braka žele da taj stan uđe u imovinsku raspravu. U lošim smo odnosima sa njima, nisu čestitali ni došli ni na jedan Bogdanov rođendan. Sad je problem što naslednici žele da u ostavinskoj raspravi uđe i taj stan. Sud nema uvid u katastar u Prištini. Ponudili smo kompromis za stan u Beogradu, da se odreknemo stana na Kosovu u korist naslednika. Taj stan je za sina Bogdana, ne za mene", dodala je ona.

Popović je istakla da "nije isto kada je Oliverov sin od 40 godina naslednik, kao i njen sin od 11".

"Oni su svi već materijalno obezbeđeni i dobijaju određenu sumu, što mi nikada nismo tražili. Ovaj stan smo Oliver i ja zajedno stekli tokom 11 godina braka i on pripada Bogdanu. Ne mogu da verujem da se neko time bavi i da to sada želi da ospori", dodala je ona.

(MONDO)