Večeras oko 21:45 severnim delom Kosovske Mitrovice odjeknula je jaka detonacija. U pitanju je jako piroteničko sredstvo i nije bomba, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji.

Pirotehničko sredstvo bačeno je kod Tri solitera, kod stepenica u blizini Medicinske škole. Jaka detonacija dodatno je uznemirila građane Kosovske Mitrovice i čula se u svim delovima grada.

Pirotenička sredstva sa izuzetno jakom detonacijom, uz šok bombe, bacaju se unazad nekoliko dana u Severnoj Mitrovici, i to u višenacionalnim delovima grada. Pre nekoliko dana bačene su i dve bombe na kancelarije Opštinske izborne komisije, od kojih je jedna i eksplodirala, a drugu je kontrolisano uništio KFOR.

Upravo su eksplozije, uz druge incidente, prethodnih dana poslužile i kao povod da se od sinoć u Severnu Mitrovicu rasporede pojačane snage Kosovske policije. U pitanju su albanski policajci koji su se rasporedili, pored Tri solitera, i u Bošnjačkoj Mahali, Mikro naselju i Brđanu.

Više od 500 pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti napustilo je ovu instituciju početkom novembra u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija, a zbog odluke Prištine o preregistraciji.

(MONDO/KoSSev)