Kosovska policija u subotu je izdala saopštenje u kome tvrdi da su "lica iz određenih kriminalnih grupa koja su blokirala više puteva na severu zemlje, sa različitih lokacija, u tri slučaja pucala na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, na putu ka Graničnom Prelazu Brnjak".

Kosovska policija kaže da su jedinice "u samoodbrani bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na kriminalna lica, koja su se povukla i udaljila u nepoznatom pravcu". Takođe, prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji.

Za sada nema zvaničnih informacija o povređenima ili eventualnoj šteti, dalje je navela policija Kosova, uz napomenu da "ostaje posvećena sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u interesu održavanja javne bezbednosti i ustavnog poretka" .

Treba napomenuti da je kosovska policija, i to njena specijalna formacija, večeras više od sat vremena bez ikakvog povoda maltretirala dva Srbina, Davora i Andriju Markovića, u blizini Gazivoda, a da je po svedočenju ovih ljudi, istovremeno iz oklopnih vozila kosovske policije u višeminutnim intervalima ispaljivana oružana paljba po okolnim selima u kojima žive Srbi.

(MONDO/Kosovo onlajn)