Tokom gostovanja na RTS-u, Aleksandar Vučić je upitan o tome za koga navija na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se igra u Kataru. On je rekao da u finalu Francuske i Argentine neće imati favorita, ali da će utakmici za treće mesto, Hrvatska - Maroko podržati jedan tim.

"U finalu ne znam uza koga ću da navijam, znam za koga ću da navijam u utakmici za treće mesto - za Maroko, to su naša braća prava, koja nikad neće da priznaju nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete da mi kažete da ceo Novi Pazar navija za Maroko, a ja treba da kažem da ne treba da navijam za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je u rekao da je i u polufinalu navijao za Argentinu, koja je savladala Hrvatsku 3:0 i ušla u veliko finale protiv Francuza. "Poštujem sve, idite u Hrvatsku na more, ja neću, navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 odsto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspehu, ja sam navijao i za Argentinu, a i za sve druge, da vam budem iskren i tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti nikada i uvek ću govoriti slobodno".

(MONDO)