Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku na kom su predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu. On je tom prilikom istakao da će na Dan državnosti, 15. februara, izdati naredbu i raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije i da će biti primljeno 5.000 ljudi.

"Imali smo veći broj primljenih nego ljudi koji su napustili Vojsku. Zato smo išli sa povećanjem primanja 25%. Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da ogromnim platama podstaknemo mlade ljude da se prijave", rekao je Vučić.

Dodao je da ćemo imati N1, N2 i N3, gde će plata ići sa svim bonusima i preko 300.000 dinara.

"Imali smo informisanje o operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije i sagledali sve nedostatke i sagledali sve oko dodatnog opremanja i naoružavanja i planove i u prethodnoj i za ovu godinu. Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučivali Pasarse, Miloše, male Lazare i Gvozdike i drugo, tako ćemo i na bespilotne letelice i dronove pre svega domaće proizvodnje, da se usredsredimo i mnogo toga da uložimo u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske", rekao je Vučić.

(MONDO)