• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO ŠTA ĆE PODRAZUMEVATI "BEOGRAD PLUS"! Novi način naplate karata u autobusu počinje u SREDU, ovako će se kupovati!

Autor Jana Desovski

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je novi sistem gradskog prevoza.

 Gradski prevoz Beograd Izvor: Studio B/screenshot/privatna arhiva

Na pres konferenciji, gradonačelnik Šapić je predstavio novi način naplate karata za javni prevoz putem SMS poruka koji će startovati već sutra. "13.04 smo raskinuli ugovor sa prethodnom firmom, trebalo je da se sačeka 7 dana da odluka bude pravosnažna.Potom formalizacija toga čime smo se bavili. Sada kada Grad bude kontrolisao ceo sistem, imaće u vidu kakvi su sve propusti.". Osmišljavanje novog sistema naplate će biti SMS-om i u budućnosti preko aplikacije. Moći ćete da kupite kartu i u papirnoj formi. 

"Ovaj sistem smo nazvali Beograd plus, on je do sada bio Bus Plus. Moći će da se pošalje SMS sa tekstom karte na 9011", rekao je Šapić. "Preko svih operatera će moći. To smo sve sredili. Naravili smo karte u papirnoj formi, brendirali sve i obezbedili prodajna mesta za one koji neće da kupuju kartu SMS-om."

Takođe moći će da se ulazi na sva vrata u autobusu, a autobusi će imati i GPS i građani će imati informaciju za koliko stiže autobus. Ako to ne bude funkcionisalo biće upravnici u autobusima koji će pratiti to dok GPS ne zaživi. "Smart city GPS i kompletan sistema pracenja javnog prevoza biće u roku od meseca dana." Dodao je došlo do sniženja mesečna karte sa 2.500 na 2.200 dinara za dve zone. 

"C zona koja obuhvata ceo grad je sada 3.300 a bila je 3.500, u zoni B spadaju sve prigradake opštine, osim Grocke koja se deli pola. U novom sistemu su sve uprostili. Tacno se zna koji deo pripada kojoj zoni. Maksimalno je sve uprošćeno građanima. Jednostavnije i prostije od ovoga ne postoji. Povratna poruka koja stigne to je dokaz koji se pokazuje komunalni policajac koji ce biti jedino sluzbeni lice koje proverava karte. Noćni prevoz do 4 ujutru je potpuno besplatan. Od 4 kasnije kreće da se naplaćuje redovna karta", saopštio je Šapić.

"Jednostavno će biti. 90, 1, 7 i 30. A90 je za 90 minuta, ukucate A90 na 9011 to je taj broj koji sam govorio, kupujete kartu od 90 minuta. A1 ukucate, dobijate dnevnu kartu, A7 nedeljnu kartu, i A30 mesečnu kartu. Isti princip je za B, i za C koji obuhvata zajedno prvu i drugu zonu. Kada vam uđe komunalni milicajac ili beogradski lični, koji će biti jedino ovlašćeno lice kao službeno lice da vrši kontrolu karata, ukoliko ste se odlučili da SMS-om kupite svoju kartu, samo mu pokažete povratnu poruku, pisaće tačno vreme koliko je važeća karta", rekao je Šapić.

Pogledajte kako će to izgledati kao i koje su cene:

Izvor: Studio B/screenshot

Takođe gradonačelnik je prikazao i koja će to biti prodajna mesta JKP "Naplata prevozne usluge", za papirne karte.

Izvor: Studio B/screenshot

Svi penzioneri će imati takozvanu "doživotnu karticu". Oni će samo jednom morati da je izvade i neće morati da je produžavaju i moći će da je izvade u svakoj opštini. Svi preko 65 godina već od sutra mogu da idu da vade kartice na brendiranim prodajnim mestima. Na licu mesta će se izrađivati fotografija i za par minuta će biti izrada personalizovane kartice. Ovako će izgledati kartica:

Izvor: Studio B/screenshot

Kako je rekao gradonačelnik Beograda, svako ko ima godišnju kartu, dolazi sa njom na prodajno mesto i dobiće novu, a oni koji imaju mesečnu važiće im do juna meseca. Ovako će izgledati šalteri grada Beograda u svim beogradskim opštinama:

Izvor: Studio B/screenshot

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 72

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan

Tražite posao a Boga molite da ga ne nađete, još ćete i besplatno da se vozite. Ko god traži posao u BG, u roku od 3 dana ga nađe.

Aleksej

Pa kako ce raditi grupna karta, na primer kada ides sa detetom?

Саша

@Aleksej За децу је бесплатно.

special image