Više desetina pripadnika specijalne policije Kosova je ranije danas stiglo džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Kosovska policija intervenisala je bacajući suzavac i šok bombe građane na severu Kosova u Leposaviću i Zvečanu i nasilno zauzimala prostorije tamošnjih opština.

"Da li ovo što se događa na Kosovu pomaže procesu u kojem su angažovani svi prijatelji Kosova i Albanaca u procesu normalizacije i međusobnog priznanja Kosova i Srbije", upitao je večeras albanski premijer Edi Rama i dodao da to sigurno nije slučaj, jer su, kako je naveo, "naši veliki prijatelji izrazili duboku zabrinutost".

"Pridružujem im se u pozivu da se ne nastavlja sa ovakvim potezima, jer to ne samo da je opasno, već je potpuno nepotreban put danas", objavio je Rama na Tviteru, aludirajući na događaje na severu Kosova, kada su u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom u akciji kosovske policije nasilno zauzete službene kancelarije. "To je nepotreban put", konstatovao je Rama.

(MONDO)