Preminuo je bivši predsednik Republike Srbije i biši potpredsednik Socijalisticke partije Srbije Milan Milutinović. "Obavljao je najznačajnije funkcije u najtežem periodu u istoriji Srbije. Izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici I prijateljima. O datumu komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena", rekao je lider SPS i ministar spoljnih poslova Srbije.

Milan Milutinović rođen je u Beogradu 19. decembra 1942. Bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, upravnik Narodne biblioteke Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj, savezni ministar inostranih poslova i predsednik Srbije od decembra 1997. do decembra 2002. godine. Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji. Milutinović je 26. februara 2009. oslobođen je i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

BONUS VIDEO:

IVICA DAČIĆ O NAJAVLJENOM PROTESTU OPOZICIJE: Očekuju glasove, a zloupotrebljavaju tragediju roditelja u dnevno-političke svrhe Kurir TV

   (MONDO)