Na sednici Narodne skupštine Republike Srbije je bilo prilično burno u utorak kada je došlo umalo do tuče poslanika vlasti i opozicije zbog ružne izjave Aleksandra Martinovića. Njegovo ponašanje je danas komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a osvrnuli smo se na pokretnu imovinu poslanika vlasti i opozicije. Ove informacije su javno dostupne građanima Srbije jer poslanici imaju obavezu da Agenciji za sprečavanje korupcije dostave svoje imovinske karte.

Ono što je najpre primećeno jeste da pojedini političari i nemaju vozila registrovana na svoje ime. Reč je o lideru “Dveri”, Bošku Obradoviću, kao i potpredsednicima skupštine Borku Stefanoviću, Usameu Zukorliću i Elviri Kovač. Poslanica SPS, Snežana Paunović, takođe nema vozilo registrovano na svoje ime.

Marinika Tepić

Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde na svoje ime ima registrovana dva vozila - Škodu Fabiju iz 2010. godine, kao i Volkswagen Polo iz 2015. godine. Oba vozila su steknuta kupovinom.

Marinika Tepić
MONDO/Stefan Stojanović Marinika Tepić

Miroslav Aleksić

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke kupio je Mercedes Benz C180 i Citroen Ksaru iz 2001. odnosno 2002. godine. Na njegovo ime registrovan je i traktor Foton FT 504 iz 2017. godine.

Miroslav Aleksić
MONDO/Stefan Stojanović Miroslav Aleksić

Dragan Marković Palma

Posebno je zanimljiv podatak koji se može pronaći kod poslanika ispred Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme, koji u svom posedu ima Mercedes Benz GLS 350 iz 2017. godine. Kao način sticanja naveo je “poklon i kupovina”.

Dragan Marković Palma
MONDO/Stefan Stojanović Dragan Marković Palma

Vladimir Orlić

Predsednik skupštine, Vladimir Orlić, ima izbor između dva vozila koja može koristiti. Kupio je Fiat Bravo 1.4, kao i Nissan Quashquai. Oba vozila su iz 2009. godine.

Vladimir Orlić
MONDO/Stefan Stojanović Vladimir Orlić

Poslanik SNS Milenko Jovanov u svom džepu ima ključ kupljene Škode Oktavije iz 2014. godine. Izbor vozila ima i potpredsednik skupštine i predstavnik POKS, Vojislav Mihailović. Njegova svakodnevna dilema su Reno Klio iz 2006. godine, kao i Volkswagen Tiguan iz 2008. godine, takođe steknuti kupovinom.

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac veran je svojoj Mazdi 3 iz 2005. godine, dok poslanik SRS Aleksandar Šešelj uživa u Škodi Kodiak iz 2020. godine. Poslanica Milica Đurđević Stamenkovski, koja predstavlja Srpsku stranku “Zavetnici”, u svom imetku ima kupljen Mercedes B klase iz 2011. godine.

BONUS VIDEO:

POČINJE SKUPŠTINA: Novi poslanici danas stižu u klupe (KURIR TV) Kurir TV

(MONDO/Kurir)