Sara Has, ćerka rediteljke Saše Broz i praunuka Josipa Broza Tita, nedavno je proslavila svoj 29. rođendan. Inače, Sara je po zanimanju scenograf, a sa svojom majkom sarađuje i poslovno. Njihova treća zajednička saradnja je predstava "Slučajni susret u prodavnici za odrasle", čija je premijera bila ove godine.

Sarin otac je poznati glumac Ranko Zidarić, zvezda popularne serije ‘Naša mala klinika’, piše insider.hr. Sara je odlučila da očevo prezime zameni prezimenom svoje pokojne prabake Herte Has, treće supruge Josipa Broza Tita.

"Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvema osobama u porodici za koje znam da im je beskrajno drago što barem neko još nosi prezime Has. Meni promena prezimena nije nikakva velika promena jer sam za sve uvek Sara, uostalom, nije teško otkriti čija sam’, ispričala je pre nekoliko godina za Jutarnji list.

"Pre dve godine rekla je da želi da se skloni od tereta mog i Rankovog prezimena, te da je odlučila da uzme bakino prezime Has. Ranko i ja znamo šta znači nositi teret poznatog prezimena, njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osetili da joj je došlo prirodno i da to ima smisla", rekla je Saša Broz za Večernji list.

Sara je zaposlena kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a potpisuje i scenografiju za „Tajni dnevnik Adriana Molea“. Uveliko se priča i da je neverovatno talentovana slikarka čija platna oduzimaju dah.

BONUS VIDEO:

TITO SE POTRUDIO DA SE NJEGOVA SRBOUBILAČKA BIOGRAFIJA NE ZNA! Istoričar Cvetković: Ovaj momenat je po Brozovoj želji IZBRISAN Kurir TV

 (MONDO/Espreso)