• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ PREDSTAVIO PLAN ZA SRBIJU DO 2027. GODINE: Evo šta će sve biti urađeno, govorio i o izborima!

Autor Nevena Davidović

Predsednik Srbije predstavio plan za zemlju u naredne četiri godine.

 Aleksandar KZŠ (6).jpg Izvor: M.K./ATAIMAGES

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike i istakao je da danas predstaviti sve što je važno za Srbiju u naredne četiri godine. Vučić je za početak istakao da se od 1. januara uvećevaju zarade u javnom sektoru za 10 odsto, dok će minimalna zarada biti 47.000 dinara. Penzionerima će penzije biti uvećane za 14,8 odsto.

Takođe, najavljena je izgradnja "Bio 4 kampusa" do 2026. godine, odnosno veliko ulaganje u obrazovanje i zdravstvo: "Uložićemo više novca nego do sada, pogotovu u školstvo i nauku. To se ne odnosi samo na povećanje primanja prosvetnih radnika, što će svakako biti slučaj u značajnijoj meru nego u drugim delovima javnog sektora, ali osim toga ćemo da radimo na ulaganju u dualno obrazovanje koje se pokazalo kao značajna prednost Srbije u odnosu na zemlje u regionu. Dovešćemo najeminentnije univerzitete. Deo mladih odlazi jer smatraju da univerziteti ovde nisu dovoljno dobri. U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo da ulažemo i u ljude. Posebno u one koji su tokom kovida bili spremni da rizikuju živote, a nisu dobili posao - dobiće posao", naglasio je Vučić.

Vučić je najavio izgradnju velikog broja saobraćajnica širom Srbije, a potom je istakao važnost EXPO 2027. "Samo na tom mestu moraćemo da ulažemo mnogo novca. Tu će biti oko 1.500 stanova za oko 3.500 učesnika. Tu će biti izgrađen kompletno novi sajam, pri čemu će se sačuvati stara hala u potpunosti, koja je zaštićena od strane države", rekao je Vučić i dodao da je u planu i podizanje nacionalniog stadiona, ali i novog velikog stadiona za plivaće sportove, kao i pristan na Savi.

Što se tiče situacije na Kosovu i Metohiji, Aleksandar Vučić je istakao da Srbija nikada neće prihvatiti nezavisnost tzv. Kosova niti bilo kakve dokumente koji uslovljavaju članstvo "Kosova" u UN, dodavši da "Aljbin Kurti ne želi da sprovede sporazume, dok Srbija hoće sve što je već rekla na pristojan način". Takođe, istakao je i da već tri meseca porodice i advokati stradalih Srba u Banjskoj nisu dobili nalaze obdukcije i postavio je pitanje zašto se to nije dogodilo kada ističu da je "obdukcija izvršena, ali nisu rekli ko je izvršio".

Komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore Vučić je kazao da su oni protekli mirno, kao i da su "bili najmirniji u novijoj istoriji Srbije". "Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Bila su dva manja incidenta. Tokom kampanje nije bio nijedan incident, postojao je manji fizički incident gde je jedan od direktora iz javnog sektora napao damu koja je radila kampanju od vrata do vrata i jedan lažni incident u Pirotu. Imali ste 83 prigovora 2022. godine, a 2023. - 48. Žalbe RIK-u - 53 - 2022. godine, a svega devet ove godine", rekao je Vučić. On je podsetio da su strani posmatrači prijavili da nisu videli nijednu nepravilnost na biračkim mestima na kojima su vršili kontrolu.

Izvor: M.K./ATAIMAGES

"Što se tiče gradskog parlamenta, nema većine - nema, kakav je problem? Ići će se na nove izbore u skladu sa zakonom. Ako ima, onda je ima i neće se odmah ići na nove izbore", kazao je Vučić i rekao da će ovoga puta - ako drugačije ne odluče institucije ili ako ne bude većine - naredni izbori biti 2027. godine.

Vučić je kazao da se već u januaru očekuje konstituisanje Narodne skupštine Republike Srbije, a formiranje Vlade do kraja februara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:52
"OPOZICIJA IMA PROBLEM JER JE NAROD POČEO DA VERUJE SVOJIM OČIMA!" Drecun za Kurir TV: Na izborima su preovladala dela, a ne reči
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

grunf

NE sta Srbija moze uciniti za tebe nego sta TI mozes uciniti za Srbiju.

Realista

Tako je bese bio plan i da do sada imamo nekoliko stanica metroa,da cemo biti pred vratima EU itd..itd...

Lo

Bolje bi mislim bilo da se pozabave KORUPCIJOM, koja je toliko utemeljena u svim porama drustva da vise ni amputacija ne pomaze, i ono najgore da je postala u glavama većine slaborazmišljajućih ljudi sasvim nesto normalno i očekivajuće u društvu.

special image